נופר יערי היא מי שהקימה ממש מזמן (9 שנים?) את הבלוג המופתי ״לא על החסה לבדה״. כשהטבעונות הייתה בחיתוליה היה אפשר למצוא אצלה מתכונים טבעוניים כמעט לכל דבר. הכל היה מצולם בצורה מרהיבה, מוסבר בצורה עיניינית (ומעניינת) וכל מתכון פגע בול. אני כמעט בטוחה שרוב המתכונים הטבעוניים של היום הם שידרוג ופיתוח של המתכונים של נופר. היום נופר כבר לא מעלה מתכונים חדשים אבל עדיין אפשר לבקר באתר שלה וליהנות מהשפע הקיים. (כדאי גם לקרוא את התגובות – לומדים מזה המון) .
אז היה קשה לבחור 5 מתכונים שאנחנו אוהבים, כי באמת יש כל כך הרבה מתכונים שלה שהם בני בית אצלנו, אבל הנה, הצלחנו:
1. מיונז טבעוני
המתכון הזה הוא הכי קלאסי שיש. הולכים בדיוק ע״פ ההוראות ויוצא לכם מיונז מדהים בטעמו וכולו 100% טבעוני. עד היום אני לא קונה מיונז, אלא מכינה בבית על פי המתכון הזה.

2. גבינת פטה שקדים
ה-גבינה הטבעונית הכי טעימה שיש. מזכירה במרקם שלה את גבינת הפטה. הטעם אלוהי (אם כי לא בטוחה שטעם של פטה). הגבינה היא קלה להכנה ומשאירה רושם רב, גם בנראות וגם בטעם.

3. עוגת שוקולד וקרם קרמל עשיר
עוגה קרמית ועשירה בטעמים. לא עוד עוגת גבינה או עוגה בחושה. עוגה מיוחדת עם תחתית קראנצ׳ית וקרם קטיפתי. בקיצור, עוגה מקורית וטעימה.

4. קיש פלפלים וגבינות טבעוני
אמנם הקיש דורש טיפה יותר התעסקות מ״לערבב ולאפות״. אבל כל דקה שמשקיעים בו שווה את זה. הקיש הזה הוא אחד הטעמים שהכנתי ואכלתי. עשיר בטעם ומנחם במידה. מושלם לארוחה ״חלבית״.

5. תבשיל לוביה עם קציצות סולת
נופר עלתה פה על טריק גאוני. במקום כל הפאצ׳קרי של קובה ממולא שסביר להניח יהיה עבה מידי (כי בואו, כדי להכין קובה טוב צריך נסיון של שנים במטבח) – פשוט מכינים קובה בלי מילוי! טעים, מנחם ותמיד מצליח! מושלם לחורף הקר.

ועוד מתכון אחד… כי חייבים והרשימה פשוט לא תהיה שלמה בלעדיו:
עוגת שוקולד פשוטה
ה-עוגת שוקולד שאני תמיד מכינה. עוגת היומהולדת האולטימטיבית. אף פעם לא מאכזבת. פשוטה, טעימה ומתוקה. רצוי להוסיף הרבה סוכריות צבעוניות מלמעלה.

מה המתכון של נופר שאתם לא יכולים בלעדיו? ספרו לנו!