פיצה זה אחד הדברים שהכי היה לי קשה בלעדיהם מאז שעברתי לטבעונות. בכל פעם שהחברים נפגשים, ופיצה הייתה ברירת המחדל כשמזמינים אוכל, הרגשתי שזה חסר. כשהייתי עובר ברחוב ליד פיצרייה, הריח היה משגע אותי.
אז המחסור הזה הפך לחיפוש, ומצאתי כמה פתרונות: יש כאלה עם טופו מגורד, ויש עם גבינה מן הצומח. שני פתרונות די יקרים. ואז נתקלנו במתכון היצירתי הזה: שהבצל מחליף את הגבינה. זה נשמע מוזר. אבל זה די מפתיע בכמה שזה מוצלח…
מרכיבים לבצק
2 כוסות קמח מלא
1 שקית שמרים (שמרית)
2 כפות שמן קנולה
1 כף סילאן
1 כוס מים חמים
1 כפית מלח
הוראות הכנה
מערבבים את החומרים יבשים בקערה אחת. את כל החומרים הרטובים מערבבים בקערה שניה. מוסיפים את התערובת הרטובה אל התערובת היבשה מערבבים ולשים עם הידים עד לקבלת בצק נעים למגע. מכסים ומניחים במקום חם לכ -20 דקות. מחממים תנור ל 180 מעלות. על משטח מקומח, מרדדים את הבצק. מניחים אותו בתבנית על נייר אפייה קצת משומן, מברישים את הבצק ואופים אותו כ-10 דק.
לתוספות
2 בצלים חתוכים לרצועות
1 חבילת פטריות שמפניון טריות, פרוסות דק
2 כוסות תרד טרי
2 כפות שמן
מלח לפי הטעם
הוראות הכנה
מטגנים את הבצל במחבת עם שמן ומלח על אש בינונית עד שהבצל זהוב ומקורמל.
פורסים את הבצל המטוגן באופן שווה על בצק הפיצה כדי ליצור מעין שכבת גבינה. לאחר מכן מוסיפים את הפטריות והתרד. מחזירים את הפיצה לתנור לכ- 10 דקות.
מגישים מייד או ששומרים במקרר לשימוש מאוחר יותר.
בתיאבון!