אני חושבת ש״בייקון״ טבעוני זה השם הכי מוצלח למתכון הזה. ״דפי אורז מתובל״ נשמע ארוך מידי, ו״דפי אורז מטוגנים ומתובלים״ לא ממש קליט. לכן על בסיס המראה שלו נתנו לו את השם ״בייקון״ טבעוני. לגבי הטעם – מעולם לא אכלתי בייקון אז אני לא יכולה להגיד בוודאות שזה זה, אבל מה שכן, יצא מאכל טעים, מרענן וקצת אחר ממה שאנחנו רגילים להכין. הכנסנו אותו לפיתה עם ירקות וזה היה מושלם. אז בלי הרבה מאמץ קבלו מתכון מיוחד שכיף להכין וכיף לאכול.
מצרכים
דפי אורז
2 כפיות רוטב סויה
2 כפות קטשופ
1 כף עשן נוזלי – לא חובה
2 כפיות פפריקה מעושנת
מעט פלפל שחור גרוס
50 מ״ל מים קרים, בערך רבע כוס
2 כפות שמרי בירה
3 כפיות שבבי קוקוס
1 כף אבקת שום
מלח לפי הטעם
שמן לטיגון
הוראות הכנה
מערבבים בקערה את כל המרכיבים פרט לדפי האורז והשמן – עד לתערובת אחידה.
לוקחים שני דפי אורז וגוזרים אותם (יחד) לרצועות ברוחב של כ-2-3 ס״מ. מכינים צלחת עמוקה עם מים פושרים. טובלים שתי רצועות של דפי האורז במים (יחד, שה״בייקון״ יהיה עבה) עד שהן מתרככות מעט – עניין של 20 שניות. אחרי שהרצועות התרככו טובלים אותן בתערובת התבלינים (טעם ה״בייקון״) ומעבירים למחבת חמה. מטגנים משני הצדדים עד שהרצועות משחימות. מערבירים לצלחת עם נייר סופג על מנת לספוג עודפי שמן.
מחכים טיפה שזה יהפוך לקראנצ׳י וזוללים.
בתיאבון!
4 תגובות
מגניב!
האם לא צריך לרכך את דפי האורז לפני שגוזרים לרצועות. בהיותם יבשים הם נשברים
לא, אחרת אי יהיה אפשר לחתוך אותם. פשוט לגזור בעדינות.
וזה לא מתייבש הופך לקראנצ' ): אולי לאפות את זה?…