nfd

אחרי החג, לא יזיק לנסות להפחית מעט עם הפחמימות. הנה מתכון שיעזור לכם עם זה, עם תחליף בריא, דל קלוריות וטעים לא פחות. פתיתי כרובית, במקום אורז.

שתפי:

מצרכים ל-2 מנות

  • חצי כרובית
  • חצי פלפל אדום
  • חצי פלפל צהוב
  • גזר
  • 4 שיני שום
  • כוס אפונה
  • 3 כפות סויה
  • רבע צרור פטרוזיליה

הוראות הכנה

מתחילים בהכנות: את הכרובית מכניסים למעבד מזון, ובעזרת פולסים מביאים אותה לידי פתיתים קטנים, בערך בגודל של אורז. לאחר מכן, קוצצים היטב את הגזרים והפלפלים.

במחבת עם שמן מטגנים את השום, כשהוא פרוס לפרוסות דקות. כשהוא מתחיל להוציא ריח טוב, מכניסים את הגזרים והפלפלים הקצוצים.

לאחר כ-5 דקות, מוסיפים למחבת את פתיתי הכרובית, ואז את הסויה, האפונה והפטרוזיליה הקצוצה.

ממשיכים לטגן עוד כ-5 דקות, עד שהכרובית משחימה.

זהו. בתיאבון!

טיפ למשקיעים

אחרי שתעבירו את הכרובית במעבד מזון, תראו שהכרובית מעט לחה. אפשר לעביר אותה במסננת ולסחוט מעט נוזלים. ככה כשתכניסו אותה למחבת, היא תהיה יותר יבשה ויהיה יותר אפקט של טיגון מאשר אידוי.

רעיונות לשדרוג

במתכון השתמשתי בפלפלים, גזר ואפונה, אבל אפשר להחליף או להוסיף תוספות לפי הטעם שלכם: טופו מוקפץ, עגבניות לחות, פלפל חריף, בצל ירוק, ועוד.

nfd
שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה

דילוג לתוכן