תפוחי אדמה ממולאים בחמאת בוטנים

אתם חייבים לנסות את המתכון הזה! אני יודעת שהוא נשמע מוזר, אבל הוא ההוכחה האולטימטיבית שאין שום דבר בעולם שלא הופך לטעים יותר עם חמאת בוטנים.

כן – אמרתי חמאת בוטנים! שילוב של פירה, חמאת בוטנים, שמן קוקוס ועוד כמה דברים טובים הופך למילוי קרמי מעולה לסירות תפוחי האדמה, שאופים אותם פעמיים (באנגלית קוראים לזה double baked). המתכון הזה כנראה לא ייכנס להיכל התהילה של המתכונים הטבעונים הדיאטתיים, אבל הוא בכל זאת בריא הרבה יותר מהגרסה הלא-טבעונית, והוא טעים ברמות שמצדיקות כל קלוריה. ותמיד אפשר לאכול מחר סלט.

רכיבים: (ל-4 מנות שיעלמו די מהר)

4 תפוחי אדמה בגודל בינוני

2 כפות גדושות חמאת בוטנים, לא ממותקת

2 כפות שמן קוקוס

כף פתיתי שמרי בירה (אופציונלי)

1/4 כוס חלב סויה, לא ממותק

כפית מלח (קצת פחות אם אתם משתמשים בחמאת בוטנים מלוחה)

1/2 כפית פלפל שחור

בצל ירוק אחד, החלק הירוק בלבד, פרוס דק

1/4 כוס פירורי לחם

הכנה:

שוטפים את תפוחי האדמה היטב ואופים כשעה בתנור שחומם לחום מקסימלי (250 מעלות). אין צורך לעטוף בנייר כסף – אנחנו רוצים את הקליפה קצת קריספית. תפוחי האדמה מוכנים כשניתן לנעוץ סכין באחד בקלות. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לכמה דקות.

חוצים את תפוחי האדמה לאורך, ובעזרת כפית, מרוקנים בזהירות את תוכנן לתוך קערה. משאירים שכבה בעובי כחצי סנטימטר בתוך הקליפות, כדי שהן לא ייקרעו.

מוסיפים לקערה את חמאת הבוטנים, שמן הקוקוס, חלב הסויה, שמרי הבירה ומלח ופלפל ומועכים הכל לפירה קרמי ואחיד. מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים.

בעזרת כפית, ממלאים את סירות תפוחי האדמה. מסדרים על תבנית אפיה ומפזרים פירורי לחם מלמעלה.

אופים כ-20 דקות בחום של 200 מעלות, עד שהחלק העליון מזהיב מעט.

מגישים חם.

להוראות ההכנה › Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה