הרבה פעמים אני נתקלת בשאלה ״איך מטבענים את המתכון הזה? אם רק מחליפים את הביצים הוא טבעוני״, כשמדברים על מתכונים לא טבעוניים לפשטידה, עוגה, קציצות וכד׳. כמעט תמיד אני חושבת לעצמי שעדיף להכין מלכתחילה מתכון טבעוני, כי מישהו כבר מצא את התחליף המתאים (ואכן, ב״תיאבון בריא״ יש אלפי מתכונים טבעוניים לכל דבר). אבל לפעמים בכל זאת מתחשק גם לי להכין את העוגיות של סבתא או הקציצות של אבא, וחייבים למצוא את התחליף המתאים.
אם גם אתם שואלים את עצמכם איך להחליף ביצה במתכון, הכנו לכם הסבר פשוט של כל הדרכים לעשות את זה – באפייה, בהדבקה, בנפח ובטעם.
תשתמשו בתחליף המתאים לכל מתכון, ושימו לב שלפעמים תצטרכו לעשות התאמות קלות. לדוגמא, רסק תפוחים לעוגה מוסיף לחות, ולכן אולי תיאלצו לאזן בתוספת קמח. בדקו כל מתכון לגופו, והכי חשוב שתעזו לנסות כי זה חלק ממה שכיף בבישול. בהצלחה!
וכאן אתם יכולים למצוא 13 דרכים להכנת חביתה טבעונית מבלי לשבור ביצה אחת!
[list_bottom]
11 תגובות
איך שכחתם את מי החומוס??
גם זרעי ציה הם תחליף לביצה לפי מה שקראתי
כל הדברים האלה מחליפים אולי את הפונקציה של הביצה באיחוד מרכיביהתבשיל אבל לא מחליפים את ערכיה התזונתיים. כפי שקורה הרבה במזון טבעוני. ( נושא הגבינות למשל ).
בביצה 91% מהחלק הלבן ( החלבון ) הינו באמת חלבון.
אף אחד מן המוצרים האמורים כאן איננו מכיל את הערכים התזונתיים המצויים בביצה.
כאשר ניזונים ממזון פחממתי – מזינים בעיקר תאי שומן.
מזון חלבוני מזין תאי שריר.
אין בכוונתי שיש להתחיל לבלוס בשר וכו, אני פשוט מחפש פתרון לבעייה.
אני נגד השמדת האפרוחים המתרחשת במדגרות.
נגד כלובי הסוללה ובעצם מבחינה אידיאולוגית בנוי כך שלא אוכל לאכול ביצה.
אבל הגוף בהחלט דורש את שלו.
כאשר אדם מגיע להשמנת יתר קיצונית – אין לו ברירה אלא להתחיל לאכול ארוחות עשירות מאוד בחלבון ועניות בפחממה שגם היא דרושה לגוף ( למוח ).
נחייה ונראה.
צודק. שום דבר בהקצנה אינו טוב
לא חסרים מוצרים מן הצומח שהם עתירים בחלבון! טבעונים לא חיים על תחליפי ביצים בלבד. אז הכל בסדר ומאוזן, ומיותר לציין שבריא!
חחחחחח…. בריא?
כבר ראיתי איך טבעונים אוכלים הכל בכאילו. כאילו חלב שמלא בחומרים כימיים משמרים, חומרי טעם וריח כימיים וצבעי מאכל כימיים וכאלו שגם מוסווים כטבעיים. כאילו טופו שמלא בחומרים תעשייתיים והרשימה עוד ארוכה. קשה לכם לוותר על האוכל הטוב והמוכר אז אתם פונים לכל מיני מאכלים אולטרא מעובדים שרק מזיקים לבריאות.
גם לאכול בשר זה לא נורא אם אוכלים אותו רק פעם בשבוע ולא בהגזמה והדבר נכון גם לעוף, לדגים לגבינות ולביצים. צריך לשים דגש על אכילה רבה של ירקות ופירות ואוכל מגוון ככל האפשר על מנת להעשיר את המיקרוביום של הגוף….
אשמח לדעת שמצאת תחליף שנותן חלבון. תודה.
די כבר. אף אחד לא אוכל פרוסת עוגה בשביל הערכים התזונתיים. רוצה חלבון? אפשר לאכול פרוסת לחם עם טחינה ועגבניה (או מצה כדי שיהיה כשל"פ).
גם קערה נחמדה של מרק אפונה זה סבבה (או מרק ברוקולי אם לא רוצה קטניות).
ואפשר גם פשוט חופן שקדים או אגוזים.
וכו' וכו' ובא לציון גואל.
אחת התגובות החכמות שקראתי.
פחחחח עדיין מחפש וקראתי שוב את התגובה שלי במקרה … עדיין נמנע מביצים התחלתי גבינות רזות… 147.2 קג…
לכל מודאגי החלבון… שיקרו לכם. גוך האדם לא צריך את כל כמות החלבון של הביצה. והיא לא בריאה. גופינו לא צריך יותר מ10% מהתזונה שלו חלבון. ואת זה משיגים בקלות מקיטניות.. די והותר! הכל הכל נמצא בצומח. תראו מה אוכלת פרה. לא נראה שחסר לה חלבון!!