פוסט אורח מאת מורן בר לב
תזונה טבעונית, חיה ללא גלוטן ודלה בשומן, זוהי התזונה הטבעית שנקראת תזונת 80.10.10. תזונה זו מעודדת אכילת 80% פחמימות, 10% חלבון ו-10% שומן. לעתים, כמו אצל ילדים, יש צורך ביותר שומן. אצל נשים הרות ונשים מניקות זקוקות לעיתים ליותר חלבון אך התנודות הן לרוב בין 10% ל 20%.
על חלוקת האחוזים של רכיבי התזונה השונים ישנן דעות לכאן ולכאן אך ישנה הסכמה שהתזונה הטבעית, הצמחית ללא בישול ואפיה, ללא חימום היא האידאלית ביותר עבורנו.
יתרונות המזון החי:
על ידי הכנסת מזון חי וטבעי לחיים שלנו, נוכל להחלים ממחלות כרוניות שונות ולשפר את בריאותנו במידה רבה.
במזון החי ישנם ויטמינים ומינרלים רבים אשר חיוניים ביותר לגופנו והולכים לאיבוד בתהליך החימום, בישול ואפיה.
כל היסודות הדרושים לבניית תאי הגוף וחידושם נמצאים בשפע באוויר, במים ובאדמה. היסוד היחידי שגופנו מסוגל לקלוט ולנצל באופן ישיר הוא החמצן שבאוויר. את שאר היסודות אין גופנו יכול לספוג מכיון שהם נמצאים במצב בלתי אורגני. רק הצמח יכול להפוך יסודות אלה לאורגניים. אנחנו מגדלים את המזון, אך הצמח הוא זה שמייצר אותו.
השפעות המזון החי על בריאותנו:
כאבי ראש
אחת הסיבות העיקריות לכאבי ראש היא רעלים בדם. תזונה טבעית מפחיתה את הרעלים וכך מסלקת את כאבי הראש.
שיניים והחניכיים
אכילת מזון חי משפרת את מצב השיניים והחניכיים, פחות דלקות ופחות דימומים.
מערכת העיכול
מגביר את פעילות המעיים ובכך מונע עצירות, מפחית ולרוב מעלים נפיחות, צרבות וגזים. בנוסף, מזון חי אינו ממלא את הקיבה יתר על המידה. בייחוד אצל אלו אשר מזון מבושל גורם לקושי בהפסקת האכילה גם כששבעים.
מערכת השתן
התזונה הטבעית משנה את הרכב השתן מחומצי לבסיסי יותר אשר אינו נוטה ליצור גבישים ואבנים.
זיעה
כמות הזיעה פוחתת ופחות חריפה. זיעה מרובה היא תוצאה של עודף חומצות, מלח וחומרי פסולת אותם הגוף פולט החוצה.
גרון
צמצום כמות העמילנים, הוצאת מוצרי חלב וסוכר מהתפריט תגרום להפחתה והיעלמות ליחה, דלקות גרון ונפיחות בבלוטות. יהיו פחות הצטננויות ופחות רגישות לשינויים במזג האוויר.
לב וכלי דם
חומרי הפסולת של החלבון גורמים לעליית לחץ הדם אשר לאורך זמן מזיקה לכליות. כשכמות החלבונים בתפריט יורדת, לחץ הדם מתאזן, יורדת כמות ה urea (חומצת שתן) וכך יורד עומס מהכליות.
משקל הגוף
התזונה הנכונה מווסתת את משקל הגוף. אפילו אכילת יתר של מזון טבעי אינה גורמת להשמנה. התזונה הטבעית מאפשרת לגוף לאזן את עצמו ולשמור על משקל תקין. לאנשים כבדי משקל היא תאפשר להרזות בהדרגה באופן טבעי ואילו לרזים מישי להוסיף קצת למשקלם.
שינה
אחת מהסיבות להפרעות שינה הן הרגלי אכילה לא טובים. עודף מזון, אכילה בשעה מאוחרת, צירופי מזון שגויים. הימנעות מהרגלים אלה תאפשר שינה טובה.
ראייה ושמיעה
ליקויי ראיה המתחילים בגיל צעיר וליקויי שמיעה הנפוצים בעיקר אצל קשישים קשורה לתזונה בה יש יותר מידי שומנים וחלבונים ופחות מידי ויטמינים ומינרלים. השומנים בדם סותמים את כלי הדם הדקיקים בעיניים ובאוזניים ומונעים אספקת מזון לאזורים אלו.שיפור הרגלי התזונה ישפרו ליקויים אלו ואם נתחיל מוקדם אף ימנעו אותם.
חיסון טבעי של הגוף
בעזרת התזונה הטבעית מתאפשר ניקוי של הגוף מרעלים וחומרי פסולת מיותרים. מתאפשרת פעילות תקינה של הכבד והכליות וכך יש פחות עומס על מערכת ההגנה של הגוף.כתוצאה מכך נוצרת רמה גבוהה של חיסון טבעי. אלרגיות, נזלת ושיעול הן תופעות נפוצות הנעלמות בהדרגה על ידי מעבר לתזונה טבעית.
שימו לב
ברגע שהתפריט מתבסס על מזון חי, בהתחלה רבים מרגישים אי נוחות פיזית ומיחושים שונים כמו סחרחורת, חולשה, ירידה במשקל, פריחה, כאב ראש וכו'. סימנים אלה מעידים על השתפרות הדם, כאשר הוא הופך לבסיסי יותר והרכבו הכימי משתנה לטובה. על ידי כך נוצרים תנאים לריפוי ותיקון איברים ושיפור בתפקוד המערכות השונות.
הספר ״תזונא משנה בריאות״
הספר ״תזונא משנה בריאות״ מכיל את כל הידע הבסיסי באופן מתומצת על גישת התזונה והבריאות הטבעית והוא כולל יותר מ 65 מתכוני רו (RAW) צבעוניים, טעימים ושופעים ויטמינים וחיים.
אתם מוזמנים להיכנס לכאן ולרכוש לכם ספר במחיר מוזל לפני סיום הפרוייקט.
הספר נכתב על ידי מורן בר-לב, יועצת לתזונה ובריאות טבעית בגישת ההגיינה הטבעית אשר חיה את עולם ה RAW FOOD כבר קרוב לעשור. למעבר לאתר ולמידע נוסף אודותיה לחצו כאן.
[articles]