3 תוספות להמבורגר שהן לא חסה ועגבניה

אם יש משהו שלמדנו מתכוניות בישול בטלויזיה, זה לא רק אופן ההכנה של המנה עצמה (הקציצה או השניצל) אלא גם החשיבות של מה שמכינים מסביב למנה. אם זה תוספת, רוטב מיוחד או הגשה מעניינת. אז במשך שלושה ימים התמקדנו במה שמסביב – בתוספות שיכולות לשדרג כל המבורגר פשוט גם כזה שהכנו מאפס וגם כזה שקנינו בסופר, כמו המיני המבורגר פטריות של טבעול.
יש שלושה מטבחים שאנחנו אוהבים יותר מהשאר, המטבח הישראלי (איך נסתדר בלי טחינה), המטבח המקסיקני (מתים על שעועית שחורה) והמטבח התאילנדי (היינו שם פעמיים בשנה אחת). לקחנו את מה שאנחנו אוהבים מכל מטבח כזה והרכבנו לנו המבורגרים שכיכבו בארוחות הצהריים. כדי שהלחמניות יתאימו למיני המבורגר של טבעול הכנו אותן בעצמנו בקלי קלות.

המבורגר ישראלי

המבורגר ישראלי

שאלנו את עצמנו מה הופך מתכון לישראלי. הגענו למסקנה שבמתכונים הישראליים שלנו יש מרכיב אחד משותף והוא הטחינה. גם בפאלאפליות ובחומוסיות – אוכל הרחוב הישראלי הכי אותנטי שיש – תמיד יש טחינה. עוד לא מצאנו מזללות פאסט פוד שמגישות המבורגר ישראלי, הוא תמיד ״אמריקאי״ – עם קטשופ ומיונז.
אז הנה, שידרגנו והכנו גרסה להמבורגר ישראלי משלנו. היא כוללת עגבניה מלפפון וכמובן – טחינה. וכדי שהטחינה לא תהיה ״עוד טחינה״ שידרגנו אותה עם טוויסט שמקפיץ אותה למעלה והוספנו לה ממרח לימון כבוש. מי שאוהב לימון כבוש – יעוף על זה וגם מי שפחות מתחבר לטעם – הייתי ממליצה לא לוותר כל כך מהר.

מה צריך לשידרוג?

טחינת לימון כבוש
חציל קלוי
פרוסות מלפפון
פרוסות עגבניה
פרוסות בצל
חסה

מצרכים להכנת טחינת לימון כבוש

½ כוס טחינה גולמית
⅓ כוס מים
¼ כפית מלח
1 כף שטוחה של ממרח לימון כבוש – או פחות, לפי טעמכם האישי

אופן הכנת הטחינה

מערבבים תחילה את הטחינה והמים עד שהתערובת מתאחדת היטב, מוסיפים את הלימון הכבוש וממליחים.

המבורגר מקסיקני

המבורגר מקסיקני

את ההמבורגר הזה שידרגנו עם כל מה שאנחנו באמת אוהבים במטבח המקסיקני: פריחולס, גוואקמולי וסלסה. ממרח הפריחולס עשוי משעועית שחורה שאנחנו מאוד אוהבים (בחיים לא תמצאו אותנו בלי קופסאת שימורים של שעועית שחורה בבית). הגוואקמולי הולך טוב עם כל דבר – זה ברור, ואת הסלסה הוספנו כדי לקבל חריפות עוקצנית שדוקרת על הלשון ועושה נעים בחך.

מה צריך לשידרוג?

פריחולס
סלסה
גוואקמולי

מצרכים להכנת פריחולס

½ בצל סגול קצוץ
3 עגבניות שרי (גדולות), חתוכות לפרוסות
1 כוס שעועית שחורה מבושלת או מקופסאת שימורים
1 כף רסק עגבניות
¼ כפית מלח
½ כפית כמון
½ כפית כוסברה טחונה
קמצוץ של פלפל חריף – אופציונלי

אופן הכנת הפריחולס

מטגנים את הבצל עם מעט שמן עד שהוא הופך לשקוף ומשחים מעט. מוסיפים אליו את השעועית ומטגנים עוד 2-3 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים ומערבבים. מוסיפים את עגבניות השרי והפלפל החריף ומבשלים על אש נמוכה עוד 5 דקות. בעזרת כף מועכים חלק מהשעועית כדי לקבל מרקם ממרחי יותר.

מצרכים להכנת גוואקמולי

½ אבוקדו
¼ גמבה אדומה, חתוכה לקוביות קטנטנות
חופן של בצל סגול קצוץ קטן קטן
חופן קטן של עלי כוסברה קצוצים דק
מלח לפי הטעם
לימון לפי הטעם

אופן הכנת הגוואקמולי

מועכים את האבוקדו בקערה עד שהוא מגיע למרקם אחיד. מוסיפים את הגמבה, הבצל והכוסברה, מתבלים במלח ולימון, מערבבים טועמים ומתקנים טעמים אם צריך.

המבורגר תאילנדי

המבורגר תאילנדי

כגרופים של אוכל תאילנדי, ניסינו לשלב בהמבורגר הזה טעמים אהובים ומוכרים שאכלנו בתאילנד. לבוטנים יש מקום מכובד במטבח התאילנדי – אם זה בסלט הפפאיה המסורתי, כטופינג על הפאד תאי או רטבים שונים לנודלס או אורז. לכן לשידרוג התאילנדי הכנו רוטב בוטנים חרפרף שנותן להמבורגר טוויסט תאילנדי מדליק.

מה צריך לשידרוג?

רוטב בוטנים
ברוקולי צלוי

לרוטב בוטנים

⅓ כוס חמאת בוטנים טבעית, לא ממותקת
¼ כוס מיץ תפוזים, עדיף שיהיה סחוט טרי
¼ כוס רוטב סויה
1 כפית צ’ילי גרוס
1 שן שום כתושה

אופן הכנת הרוטב

שמים את כל החומרים בצנצנת (אני השתמשתי בצנצנת ריבה ריקה) ומשקשקים היטב היטב עד שהכל מתאחד.
אפשר לערבב הכל גם בקערה.

גם אתם אוהבים לשדרג את ההמבורגר? ספרו לנו בתגובות מהן התוספות המיוחדות שלכם 🙂

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה

דילוג לתוכן