תבשיל שעועית שחורה

תבשיל שעועית שחורה

תבשיל שעועית שחורה

הפרטו-פייטו, צלחת מוכנה בתרגום לעברית, היא הטאלי של הברזילאים: מנת שעועית, שחורה או לבנה, המתבשלת על פי המסורת כ – 4 שעות (לעיתים יותר), אורז לבן, סלט קטן ופארופה מעל, תוספת גרגירית העשויה קמח מנדיוקה, שורש מקומי, המטוגנת בחמאה ומפוזרת מעל המנה להוספת טעם ומרקם. אל כל זה בוחרים הברזילאים להוסיף דג, עוף או בקר אבל מבחינתנו, אורז, שעועית וסלט גדול הם אושר שאינו זקוק לדבר נוסף. השעועית היא קטנייה מלאת טעמים והמתכון עצמו פשוט להצחיק אך מצריך תכנון מראש והשרייה ארוכה.
מתאים בדיוק מושלם לעונה הגשומה.

מצרכים לכ-6 מנות

500 ג' שעועית שחורה או לבנה (אנחנו אוהבים במיוחד את השחורה), מושרית 24 שעות.
2 בצלים בינוניים
6 שיני שום
שמן זית
1 חבילה קטנה רסק עגבניות אורגני / עגבנייה מרוסקת בפומפייה
מלח, פלפל, אבקת כמון, עלי דפנה

אופן ההכנה

אחרי שהשעועית מושרית היטב, מעלים אותה על האש לבישול במים בלבד. מבשלים עד שהיא מוכנה לחלוטין ולא קשה.
בזמן הבישול, חותכים את הבצל לקוביות קטנות וקוצצים את השום. מטגנים את הבצל עד השחמה קלה במעט שמן זית. מוסיפים חצי כפית כמון ו – 3-4 עלי דפנה. רגע לפני כיבוי האש מוסיפים את השום, מערבבים כדקה על האש ומכבים.
כשהשעועית מוכנה, מסננים אותה ושומרים את נוזלי הבישול. מחזירים לסיר את השעועית עם הבצל והשום ומוסיפים את הנוזלים עד לכיסוי. אם אין מספיק נוזלים מוספים מעט מים.
נותנים לשעועית להמשיך להתרכך ולספוג טעמים מתערובת הבצל והתבלינים. מוסיפים את העגבנייה המגוררת או 2 כפות רסק עגבניות. מדי פעם מערבבים ועם כף הבישול, מועכים חלק מהשעועית על דופן הסיר. השעועית המעוכה תסמיך את הרוטב. חשוב בשלב זה להשגיח ולערבב מדי פעם מכיוון שהתבשיל נוטה לשקוע לתחתית הסיר. לפי הצורך, מוסיפים מעט מים וממשיכים למעוך חלק מהשעועית עד שהיא רכה מאוד והרוטב סמיך במידה הרצויה. רק כאשר התבשיל מוכן (כחצי שעה אולי מעט יותר), מוסיפים מלח ופלפל בנדיבות ומתקנים תיבול.
וזה הכל! ליד מכינים אורז בסמטי נקי, לבן או מלא. אנחנו אוהבים במיוחד להכין צלחת של ירקות חתוכים גס: חסה, כרוב, רוקט, גזר מגורד, טבעות בצל חי, מלפפון ועגבנייה ולהגיש לשולחן בקבוק שמן זית, חצי לימון ומלח. כך כל אחד מרכיב ומתבל את הסלט שלו.
להשלמת הארוחה אפשר לאדות דלעת או דלורית או להקפיץ תרד או מנגולד במעט שמן זית ושום.

תבשיל שעועית שחורה2

וככה אמור להראות המרקם של השעועית כשהיא מוכנה:

תבשיל שעועית שחורה3
בתיאבון!

מוזמנים לקרוא עוד בבלוג של נועה: יחפנים – מנימליזם בעולם החדש
Loading+ הוספה למועדפים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *