אני לא בדיוק יודעת איך זה שהתבשיל הפשוט הזה נהיה יקר מפז פתאום… הלו? מה קורה עם המחירים של העגבניות והבטטות בזמן האחרון?! טירוף.
בכל מקרה, אני לא הולכת לבקש מכם למשכן את הבית או משהו, אבל אם במקרה יש לכם עגבניות ובטטות, וגם קצת שעועית לבנה מבושלת, התבשיל המתקתק הזה יכול להיות דרך מאוד טעימה לאכול אותם.
מומלץ להגיש עם אורז מלא
רכיבים: (ל-4-6 מנות)
בצל גדול, קצוץ
כף שמן זית
2-3 שיני שום קצוצות
2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות (בערך בגודל סנטימטר)
1/4 כוס מים
2-3 עגבניות קצוצות גס
2 כוסות שעועית לבנה מבושלת
2 כפות סילאן
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כמון
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

(הצלחתי לעבוד עליכם שאני מהאנשים המסודרים האלה שחותכים את כל הרכיבים מראש?)
הכנה:
מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך. מוסיפים את קוביות הבטטה, מטגנים עד שהן מתחילות להזהיב, ואז מוסיפים את המים ואת השום ומבשלים עד שכל המים מתאדים.
מוסיפים את העגבניות, השעועית, הסילאן והתבלינים, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כעשר דקות, עד שכל הירקות מתרככים והטעמים מתמזגים.
מורידים את הסיר מהאש, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים.
מומלץ להגיש עם אורז מלא.

