מצרכים
כרובית קטנה/חצי כרובית גדולה
בטטה קטנה
פחית קרם קוקוס
2 כפות שמן קנולה
2 כפות משחת קארי אדומה
חצי גמבה קצוצה לקוביות קטנות
שתי כפיות רוטב סויה
חבילת טופו
כפית בזיליקום יבש
כף סוכר חום
פלפל שחור גרוס
מעט תבלין צ'ילי
אורז לבן
1 כוס אורז
2 כוסות מים
מעט שמן
חצי כפית מלח.
אופן ההכנה
לבשל את הכרובית לריכוך קל, להפריד פרחים ולצלות בתנור בחום גבוה לכעשר דקות.
לסחוט את הטופו, לחתוך למלבנים ולאפות כמה דקות בתנור להיווצרות שכבה קשה.
לבשל מעט את הבטטה. לקלף, לחתוך לרצועות רחבות קצת.
לחמם את השמן בסיר, להוסיף את משחת הקארי ולערבב במשך כמה דקות.
להוסיף את קרם הקוקוס ולערבב היטב.
להוסיף את הסוכר, צ'ילי, רוטב סויה, פלפל שחור, בזיליקום ולערבב היטב.
להוסיף את הטופו, גמבה, בטטה וכרובית, לערבב כדי שהכל יצופה ברוטב, להנמיך את האש ולבשל כ-10-15 דקות עם מכסה.
להגיש על אורז לבן.
הכנת האורז
בסיר עם תחתית עבה לחמם מעט שמן, לשים את האורז ולערבב היטב שיצופה בשמן.
להוסיף את המים, להביא לרתיחה.
כשרותח לכסות במכסה ולהעביר לאש הכי קטנה על עצמה הכי נמוכה ל-13 דקות בדיוק.
לאחר 13 דקות לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה למשך עשר דקות.
לפתוח, לערבב עם מזלג ולכסות את הסיר לעוד חמש דקות.
בתיאבון!