תבשיל פטריות עמוק וקטיפתי שמתאים במיוחד עבור ליל הסדר.
מצרכים
מעט שמן לטיגון
500 גרם פטריות פורטבלו, כ-8 פטריות גדולות-בינוניות, חתוכות לרבעים או לחתיכות קצת קטנות יותר
1 בצל בינוני, חתוך גס
2 גזרים בינוניים, חתוכים לעיגולים בעובי של כחצי ס״מ
2 גבעולי סלרי חתוכים לחתיכות בעובי של כחצי ס״מ
3 שיני שום, קצוצות דק
1 כוס יין אדום
2 כפות קורנפלור מעורבבות במים קרים עד ליצירת ״חלב״, או קמח תפוחי אדמה
2 כוסות ציר ירקות, או מים מתובלים
100 גרם רסק עגבניות
1 תפוח אדמה אדום בינוני
כוסברה/בצל ירוק/פטרוזיליה לקישוט
תוספת להגשה: פירה אפונה צהובה
אופן ההכנה
בסיר רחב ועמוק (סוטאז׳) מחמים את השמן (כ-2 כפות) ומוסיפים את הפטריות – מטגנים כחמש דקות עד שהנפח יורד והן הופכות לרכות.
מוסיפים את הבצל, הסלרי, הגזר והשום ומבשלים כחמש דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את כוס היין ומבשלים כחמש דקות עד שהוא מצטמצם לחצי (מבשלים על אש גבוהה).
אחרי שהיין נספג בירקות מוסיפים את ״חלב״ הקורנפלור ומערבבים מיד – זה מסמיך מאוד את התבשיל.
מוסיפים אחרי דקה את ציר הירקות או המים ואת רסק העגבניות. מערבבים היטב ומוסיפים את תפוח האדמה.
מתבלים במלח (אני תיבלתי בשתי כפיות) ומעט פלפל. מביאים לרתיחה. מעבירים ללהבה הכי קטנה ומבשלים עם מכסה חצי סגור כרבע שעה. לאחר מכן מסירים את המכסה ומבשלים כחצי שעה עד שהנוזלים מצטמצמים והירקות רכים לאכילה. (תבדקו את הגזר ואת תפוח האדמה לפני שאתם מורידים מהאש).
מפזרים מלמעלה בצל ירוק או כל קישוט אחר שאתם אוהבים ומגישים.
בתיאבון!
למי שלא אוהב יין אדום בתבשיל
אפשר לערבב 2 כפיות פפריקה (חריפה או מתוקה – מה שאתם מעדיפים) בכוס מים ולהוסיף במקום כוס היין.
בתיאבון!
ופסח כשר ושמח!
1 תגובה
איך חותכים את הירקות גס או בפומפיה?