תבשיל עדשים, תרד ועגבניות

של שמרית בריגה

תבשיל עדשים, תרד ועגבניות

מצרכים

2 שיני שום קצוצות
ג'ינג'ר קצוץ
1 כוס עדשים ירוקות מבושלות
1 מדליון תרד קפוא
עשבי תיבול לפי הטעם (שמיר, פטרוזיליה, כוסברה)
תבלינים (כמון, כורכום, פפריקה מתוקה)
2 עגבניות חתוכות לרבעים
4 כפות רסק עגבניות
טחינה גולמית – להגשה, בערף כף או כל כמות שאוהבים

הוראות הכנה

מחממים במחבת שמן זית. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומערבבים.
מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
מוסיפים את שאר הרכיבים למחבת (חוץ מהטחינה) – מערבבים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
להגיש עם טחינה גולמית ולימון (ומומלץ לחסל עם חלה).
הצעות גיוון:
להחליף את העדשים בחומוס – זה יתן מרקם יותר נגיס, ומי שאוהב יכול להוסיף חצילים לבישול.
בתיאבון!

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

5 תגובות

מלכה ברקוביץ 14/12/2014 - 18:42

מדוע לא מציינים ברשימת המצרכים את הכמויות של העדשים והתרד?

הגיבי
שרית 11/08/2016 - 17:48

מה כמות המרכיבים או היחס ביינהם?תודה

הגיבי
שף 16/06/2017 - 13:55

המתכון כתוב כל כך גרוע וללא כמויות.
קשה להבין את הקשר בין המתכון לתמונה שפירסמתם

הגיבי
עומר 15/07/2019 - 23:17

עשיתי הכל על בערך. עם בזיליקום במקום תרד וכמויות לפי העין ולפי הטעם. יצא מצויין אפילו בלי טחינה

הגיבי
אודליה 17/06/2022 - 20:08

טעיםםםםם
תבשיל שהזכיר לי מסעדות הודיות טובות
השתמשתי בכמויות יפות של תבלינים שום וג׳ינג׳ר והוספתי גם סודניה טחונה

הגיבי

השאירי תגובה

דילוג לתוכן