מרכיבים
2 כוסות עדשים שחורות שטופות ומסוננות
בצל קצוץ
פלפל אדום גדול חתוך לקוביות
גזר חתוך לקוביות קטנות
בטטה גדולה מקולפת ורחוצה.
תבלינים לפי הטעם: מלח ים, פלפל גרוס טרי, פפריקה מתוקה, כמון, חוויאג', כורכום, צ'ילי
אופציות נוספות: אפשר להוסיף פטריות קצוצות לתבשיל ולפזר עלי נענע או פטרוזיליה מעל הכל לפני ההגשה.
הוראות הכנה
חותכים את הבטטה לקוביות, מושחים אותן במעט שמן זית ואופים בתנור על נייר אפייה עד שקוביות הבטטה משחימות מעט ומתרככות.
מבשלים את העדשים בסיר עם מים עד שהן מוכנות לאכילה. מסננים אותן מהמים.
במחבת גדולה מטגנים את הבצל, הפלפל והגזר עד שהם מתרככים מעט, מוסיפים את העדשים והתבלינים, מערבבים ומבשלים עוד כמה דקות, מכבים את האש, מוסיפים את קוביות הבטטה ומערבבים הכל יחד בעדינות.
אפשר לאכול גם חם וגם קר.
בתיאבון!
שתפי: