תבשיל אתיופי
תבשיל אתיופי מסורתי בשילוב תבלינים מיוחדים שנותנים ארומה נהדרת. שווה להשקיע ולקנות את התבלינים. כיף שיש תבלינים מיוחדים בבית וגם הם יכולים לשדרג כל מאכל בלי מאמץ.

מצרכים ל-2 מנות

2 כפות שמן זית
1/2 בצל קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
1/4 כפית זנגוויל
5 פרוסות של פלפל חריף, ירוק, קצוצות דק, אפציונלי
1/4 כפית כמון
1/4 כפית כורכום
1/2 כפית אבקת חילבה
1/4 כפית כוסברה טחונה
1/4 כפית קינמון
1/2 כפית אבקת ציפורן
מעט פלפל שחור
3 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות
2 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות
1/4 של ראש כרוב לבן (שלי היה כרוב גדול), קצוץ
1/2 כפית מלח
ומעט מים – בערך רבע כוס

אופן ההכנה

מחממים את השמן במחבת רחבע ועמוקה, או בסיר ומטגנים את הבצל והשום, עד שהם הופכים לשקופים.
מוסיפים את התבלינים מערבבים כשתי דקות.
מוסיפים את הגזר, הכרוב ותפוח האדמה ומערבבים, מוסיפים את המים ומבשלים על אש בינונית כ-15 דקות עם מכסה סגור. מידי פעם מציצים ומערבבים את התבשיל.
אחרי כרבע שעה הגזר ותפוחי אדמה אומרים להיות רכים, במידה והם לא, מבשלים על אש נמוכה עוד כמה דקות.
כשהירקות מוכנים, מגישים חם.

בתיאבון!

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה