במינימום כלים ומינימום זמן אפשר להכין מנה עשירה בטעם שתהיה הכוכבת של ליל הסדר.
מצרכים
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 פלפל חריף בינוני או לפי הטעם, חתוך לפרוסות דקות
2 שיני שום כתושות
300 גרם טופו, חתוך לקוביות
1 קופסאת ״גרגרי חומוס מרוקאי״ של סלטי צבר
¼ כוס מים
צרור עלי כוסברה (כזה שמוכרים בשוק), חתוך גס
1 כפית מלח, או לפי הטעם
שולחן עורך: 38 מתכונים כשרים לפסח »
עשרים מי יודע: 20 קינוחים כשרים לפסח »
אופן ההכנה
משמנים מחבת עמוקה או סיר סוטאז׳ במעט שמן ומטגנים את הבצל ופרוסות הפלפל החריף עד שהם מתרככים ומזהיבים. בערך 10 דקות. מוסיפים את קוביות הטופו ומטגנים גם אותם עוד כחמש דקות.
מוסיפים את תכולת קופסאת ״גרגרי חומוס מרוקאי״ של צבר אל הסיר ולאחר מכן את המים והמלח. מערבבים מעט את התבשיל, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מפזרים מלמעלה את עלי הכוסברה ומכסים את הסיר ונותנים לתבשיל להתבשל על אש נמוכה כ-10 דקות. מערבבים את התבשיל ומגישים חם.
בתיאבון וחג שמח!
אחרי טיגון הבצל והוספת הטופו:
אחרי הוספת ״גרגרי חומוס מרוקאי״:
הוספת הכוסברה:
התבשיל מוכן:
גרגרי חומוס מרוקאי של צבר: