IMG_20140714_080334-1
את התבשיל הזה טעמתי בפעם הראשונה לפני שנתיים.  אחרי יום עבודה מפרך קפצתי לחברה טובה, לארוחת ערב. היא הגישה לי את התבשיל הזה שהיה בול מה שהייתי צריכה, מתובל בדיוק במידה הנכונה ועם טוויסט מגניב של טחינה (מאז אני אוכלת כמעט כל דבר עם טחינה). והנה הניסיון שלי לשחזר את אותו תבשיל.

מצרכים
1 כוס אורז מלא
¼2 כוסות מים
6-7 שיני שום פרוסות דק (יותר או פחות, לפי מה שאוהבים)
½ גמבה אדומה חתוכה לרצועות דקות
½  תפוח אדמה חתוך לפרוסות דקות
1 כפית של מל, יותר או פחות – לפי מה שאוהבים
טחינה גולמית או מוכנה

אופן ההכנה
בוררים ושטופים היטב את האורז. בסיר מחממים מעט שמן וישר שמים את פרוסות השום. מחכים כחצי דקה-דקה, עד שיש ריח נעים של שום. להיזהר לא לשרוף אותו.
מוסיפים את רצועות הגמבה ומערבבים היטב במשך כשתי דקות.
מוסיפים את האורז השטוף ומערבבים עד שכל האורז מצופה בשכבה דקה של שמן.
מוסיפים את ¼2  כוסות המים והמלח, מערבבים ומחכים לרתיחה.
מנמיכים את האש, לאש הכי קטנה ומוסיפים מלעלה את פרוסות תפוחי האדמה.
מכסים את הסיר ומחכים 45 דקות.
לאחר 45 דקות, מכבים את האש ונותנים לאורז לנוח 5-10 דקות.
בנתיים מכינים טחינה טעימה.
מגישים את האורז בצלחת, שטוחה או עמוקה ומעל מפזרים את הטחינה.
בתיאבון.
IMG_20140714_080107

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה

דילוג לתוכן