תבשיל גריסים בניחוח צרפתי עם פטריות וערמונים

תבשיל גריסים בניחוח צרפתי עם פטריות וערמונים

תבשיל גריסים בניחוח צרפתי עם פטריות וערמונים

תבשיל גריסים בניחוח צרפתי עם פטריות וערמונים

המצרכים

חצי גבעול כרישה
1 חבילת פטריות שמפיניון
3-4 פטריות פורטובלו
3 שיני שום חתוכות
חצי שורש פטרוזיליה (לא חובה)
1 חבילת ערמונים בואקום
1.5 כוס גריסים
3 כוסות מים
שליש כוס שמן זית
חצי כוס יין אדום או לבן ( אני השתמשתי באדום)
כף סילאן
שפריץ מחצי לימון
מלח פלפל
4 גבעולי טימין
אגוז מוסקט ( לא חובה)

אופן הכנה

פורסים את הכרישה לפרוסות דקות ומכניסים לסיר עם שמן הזית . מוסיפים את שיני השום ואת שורש הפטרוזיליה עד שהכרישה הצטמצמה ונהייתה שקופה . מוסיפים את הפטריות שחתכנו לקוביות . קודם הפורטובלו וכעבור דקה או שתיים את השמפיניון. כעבור דקה נוספת מוסיפים את הערמונים. מכסים את הכול עם חצי כוס יין. מוסיפים את הגריסים ומתבלים – מלח, פלפל , עלים מגבעולי התימין , כף סילאן , מעט מיץ לימון ואגוז מוסקאט מגורר. מערבבים ושופכים פנימה שלוש כוסות מים . מביאים לרתיחה ומערבבים ואז מבשלים על אש נמוכה כחצי שעה. בינתיים הבית מתמלא ריחות …להגשה מפזרים מעל מעט תימין או עירית

Loading+ הוספה למועדפים

2 thoughts on “תבשיל גריסים בניחוח צרפתי עם פטריות וערמונים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *