
שעועית ירוקה (עם הרבה שום) בקרם קשיו .
המצרכים:
400-500 גרם שעועית ירוקה
5 שיני שום פרוסות דק
מלח גס
פלפל
שמן זית
לקרם קשיו נשתמש ב:
כוס קשיו טבעי (לא קלוי או מומלח)
4 כפות שמן זית
מלח
פלפל
2 שיני שום
חצי כוס מים
מבשלים את השעועית בסיר עם מים חמים עד שהיא מתרככת אבל צבעה נשאר ירוק ורענן.
ביינתים, מכינים את קרם הקשיו – טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק.
במחבת, מטגנים בשמן זית פרוסות של שיני שום, מוסיפים את השעועית, מקפיצים ומוסיפים את קרם הקשיו.
ממשיכים להקפיץ הכל יחד עד שהמנה מקרימה (אני אוהבת שהקשיו הופך לטיפה זהוב).
מגישים עם מלח גס ופלפל ומזליפים מעל מעט שמן זית איכותי.
שתפי: