שניצל טבעוני

שידרוג מעולה לחזה בגריל מן הצומח עם מרכיבים פשוטים ביותר שבטוח יש לכם בבית. אל דאגה לא מרגישים בכלל את הטחינה היא שם כדי לשמש דבק לפירורי הלחם. שניצל כיפי וטעים לרגעים האלה שבא לכם להתפנק. וכן, יש גם אופציה דלה בקלוריות, במקום לטגן אפשר לאפות.

מצרכים

חזה בגריל מן הצומח של טבעול
טחינה או קמח חומוס מעורבב עם מים
פירורי לחם או פאנקו
שומשום, לא חובה
מעט מלח
שמן לטיגון

אופן ההכנה

מפשירים את החזה בגריל.
מכינים את הטחינה: מערבבים טחינה עם מים ומעט מלח עד שנוצר מרקם משחתי (או את קמח החומוס עם מים, עד למרקם של בלילת פנקייק). מכינים צלחת שטוחה עם פירורי הלחם, השומשום ומעט מלח.
מצפים היטב את ה״חזה״ בטחינה, מכל הכיוונים, וטובלים בצלחת פירורי הלחם עד שכל ה״חזה״ מצופה בפירורים.
מחממים מחבת עם שמן, וכשהשמן מספיק חם מניחים את ה״חזה״ ומטגנים כדקה מכל כיוון עד שהוא הופך לזהוב. מוציאים לצלחת עם נייר סופג, כדי לספוג את שאריות השמן.
מי שמעדיף לאפות: במקום לטגן, מרססים (או מושחים) מעט שמן על השניצלים ואופים בחום בינוני של 180 מעלות כ-15 דקות עד להזהבה.
אוכלים ליד סלט, פירה, אורז או כל דבר שבא לכם.
בתיאבון!

You may also like

8 תגובות

נעמי ברזלי 30/04/2016 - 18:25

השניצלים של טבעול לא בדיוק טבעונים. יש בהם חלבון ביצים

הגיבי
תיאבון בריא 01/05/2016 - 09:47

היי. לטבעול יש חמישה מוצרים טבעוניים לחלוטין. אחד מהם הוא חזה בגריל מן הצומח.

הגיבי
אלינה 14/07/2016 - 15:42

כן, אבל זה גם לא ממש מתכון לקחת משהו מוכן לאכילה ולא זול….ולהוסיף לא פרורי לחם. חשבתי שזה מתכון מאפס.

הגיבי
יפעת וינגרטן 03/05/2016 - 22:04

היי מבקשת לקבל באופן קבוע מתכונים ממכם.
תודה מראש

הגיבי
מרב 12/06/2016 - 15:45

פשוט מעולה. אפילו פתחנו התמכרות קלה :-)

הגיבי
תיאבון בריא 12/06/2016 - 19:17

כיף לשמוע! שידרוג מעולה בלי מאמץ :)

הגיבי
מיכל 26/06/2016 - 11:10

אני מחפשת מתכונים טבעונים ללא גלוטן

הגיבי
עדן קייסי 28/04/2019 - 14:03

היי ,ניסיתי את המתכון כמה פעמים עם טחינה
וזה מתפרק לי עזרה?

הגיבי

השאירי תגובה