בימים כאלה קשה להתרכז בבישול. מצד שני, קשה להתרכז גם בדברים אחרים, ובישול זה הסחת דעת נחמדה שנותנת תחושה שעושים משהו פרודוקטיבי. ובכל מקרה, מה שלא יהיה, אנשים צריכים לאכול. נכון? נכון. אז קבלו מבצע מיוחד, רק היום: שני מתכונים במחיר אחד! יש מנה עיקרית מעולה; יש תוספת טעימה ומשביעה. הגישו אותם עם סלט טרי וצבעוני ותהנו מארוחה חמה ומטעמים מיוחדים שלא דורשים המון עבודה.

שניצל ארטישוק אפוי

בשבועות האחרונים נצפו בקבוצת בישול טבעוני בפייסבוק כל מיני אלתורים ופיתוחים על המתכון החמוד הזה לשניצל תירס, וזאת הגרסה שלי – שניצל ארטישוק. הוא פריך מבחוץ, נימוח מבפנים, עשוי עם קמח מלא ומינימום שמן… והוא ממש ממש טעים.

רכיבים: (כ-8 שניצלים, ל-3-4 סועדים)

400 גרם תחתיות ארטישוק קפואות (שקית אחת של סנפרוסט), מבושלות עד לריכוך על-פי הוראות היצרן

1 כוס קמח חיטה מלאה

2 כפות טחינה גולמית

3 כפות רוטב סויה

מעט שמן קנולה להברשה

לציפוי:

1/3 כוס פנקו (פירורי לחם יפניים, להשיג בחנויות הטבע או בחנויות מזון מהמזרח הרחוק. אם אין, אפשר להחליף בפירורי לחם רגילים)

1/3 כוס שומשום

להגשה: (אופציונלי)

פלחי לימון או ליים

רוטב צ'ילי מתוק

הכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומברישים את הנייר במעט שמן קנולה.

טוחנים את תחתיות הארטישוק המבושלות במעבד מזון. הרעיון הוא לא ליצור מחית חלקה – רצוי להשאיר חתיכות.

מעבירים את הארטישוק לקערה גדולה. מוסיפים את הקמח, רוטב הסויה והטחינה ומערבבים היטב. התערובת צריכה להיות דביקה – אם היא יבשה מדי, ניתן והוסיף מעט מים בהדרגה.

מערבבים את הפנקו ואת השומשום ומפזרים על צלחת.

יוצרים מתערובת הארטישוק כדורים בקוטר כ-5 ס"מ. מגלגלים כל כדור בתערובת עד שהוא מצופה לגמרי, ומשטחים לצורת "שניצל" בעובי כסנטימטר.

מניחים את כל השניצלים בתבנית ומברישים אותם במעט שמן. אופים אותם 15 דקות, מוציאים מהתנור, הופכים בזהירות בעזרת תרבד, מחזירים לתנור ואופים 15 דקות נוספות.

מגישים עם פלח לימון ורוטב צ'ילי מתוק בצד.

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה

דילוג לתוכן