אני מחבבת קינוחים המוגשים בכוסות קטנים, הם מאפשרים להתענג על הטעם והמתיקות במידה הנכונה. ואין כמו פינוק מתוק וכיפי עם בן הזוג בחג האהבה.
מצרכים לשטרויזל
1/2 כוס קמח מלא
2 כפות שמן קוקוס במצב מוצק (מהמקרר)
2 כפות סוכר חום
1/4 כפית קינמון
לקרם ערמונים
חבילה ערמונים קלופים בוואקום (100 גרם )
1/2 כוס חלב סויה
כפית תמצית וניל
1 קופסא קרם קוקוס (שהיה בקרור לפחות לילה )
2 כפות אבקת סוכר
לקישוט
4-5 תותים פרוסים
הוראות הכנה
הכנת השטרויזל:
1. מחממים תנור ל180 מעלות
2.מכניסים למעבד מזון את הקמח, שמן קוקוס, סוכר והקינמון ומעבדים בפולסים קצרים עד יצירת תערובת פרורית.
3. מניחים על תבנית נייר אפייה, שמים את הפרורים בשכבה אחת על התבנית ומכניסים לתנור ל כ 20 דקות .
4. מוצאים מהתנור, מצננים לחלוטין ומעביר לכלי סגור
הכנת קרם הערמונים:
1. בסיר קטן שמים את חלב הסויה, הערמונים ותמצית הוניל
מביאים לרתיחה, מנמיכים מעט את האש ומבשלים עוד כ 5 דקות
מסירים מהאש ומצננים
2. במעבד מזון או בעזרת בלנדר מוט טוחנים את הרכיבים למחית חלקה.
3.מוצאים את פחית קרם הקוקוס מהמקרר, פותחים ומפרידים בין החלק המוצק (שהתקשה ) לבין הנוזלים
את החלק המוצק מעבירים לקערת מיקסר עם בלון הקצפה
מוסיפים את אבקת הסוכר ומקציפים כמה דקות עד היווצרות קצפת
4. מקפלים את קרם הערמונים לתוך קצפת הקוקוס עד לאיחוד
מרכיבים את המנה:
מניחים מעט מהשטרויזל בתחתית כוס , מעליו שמים קרם ערמונים ומעליו שכבת תותים. חוזרים על הפעולה בהתאם לכמות השכבות הרצויה וגודל הכוס.
מאחלת לכם רק אושר אהבה ודברים טובים!
יום אהבה שמח
המתכון של רותם ברנר, מאמנת תזונה ואורח חיים בריא. רותם מאמינה כי למזון יש השפעה על גופינו ובריאותו וישנה חשיבות למה ואיך אנחנו אוכלים וכן ביכולת של מזון למנוע או לרפא מחלות. רותם שואפת לעזור לאחרים ללמוד קצת יותר על אורח חיים בריא ותזונה נכונה, ולהראות שזה לא כזה מורכב וקשה כמו שחושבים וכל מה שנדרש זה שינויים קטנים בשביל להצליח.
מוזמנים לבקר באתר של רותם
[printfriendly]
1 תגובה
לכמה מנות קינוח השטרויזל מספיק?