מאז שאמא שלי טיבענה את המתכון – היא לא מפסיקה לנשנש שומשומיות. היא כל כך התלהבה ממה שיצא, שהיא הכינה את השומשומיות פעמיים תוך שבוע. זהירות, ממכר בטירוף!
מצרכים
300 גרם שומשום
3 כפיות אגפרי מעורבבות היטב ב-4 כפות מים חמימים
1 כוס סוכר
1 כוס קמח תופח
1/2 כוס שמן
כמה הערות:
1. אם אין לכם אגפרי הייתי מחליפה את האגפרי בקורנפלור – אותה כמות. לא ניסתי להכין בעצמי אז אני לא יכולה להבטיח שיצא טעים כמו של אמא שלי.
2. שמן קוקוס יכול להשתלב כאן ממש טוב. ייתן טעם קוקוסי – למי שאוהב.
3. אמא השתמשה בתבנית תנור גדולה, 27×35 ס״מ. יצאו כ-40 שומשומיות בגודל 5 ס״מ על 4 ס״מ.
אופן ההכנה
לערבב היטב את כל החומרים יחד ולשטח על תבנית בעזרת יד רטובה. לאפות בתנור שחומם ל-200 מעלות כ-15 דקות. לחתוך את השומשומיות כשהן עוד חמות.
בתיאבון!
שתפי: