שולבאטו – תבשיל בורגול וחומוס פלסטיני

מתכון מצוין לתבשיל ממכר שעליו שמעתי לראשונה בבלוג של עמית אהרונסון
ומאז הוא כובש לבבות אצל כל מי שרק מוכן לשמוע עליו ולטעום ממנו. מסתבר ששולבאטו בא בהמון וריאציות ואפשר להוסיף או להחליף ירקות כיד הדמיון
הטובה עליכם. אני נצמד לגרסה המנצחת של עמית.

שולבאטו
החומרים:
בצל אדום קצוץ
שני גזרים חתוכים לפרוסות
שתי עגבניות קצוצות
פלפל ירוק חריף, נקי מגרעינים וקצוץ דק
כוס רסק עגבניות
כוס גרגירי חומוס מבושלים
כוס שמן זית או קנולה
כף פפריקה חריפה
כף כמון
מלח ופלפל
כוס בורגול עבה
2 כוסות מים מסוננים
פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר.
מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
מוסיפים את הפלפל החריף ומערבבים.
מוסיפים את הגזר ומערבבים.
מוסיפים את העגבניות, הרסק והחומוס ומערבבים כמה דקות נוספות.
מוסיפים את הפפריקה, הכמון, המלח והפלפל ומערבבים היטב.
מוסיפים את הבורגול והמים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה מאוד כחצי שעה.

מגישים עם פטרוזיליה מעל.

שתפי:
להוראות ההכנה › Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה

דילוג לתוכן