מתכונים למנות עיקריות

שווארמה מתובלנת

שווארמה מתובלנת
נתחוני סויה בתיבלון בהרט קציצות, תבלין שווארמה, בצל מטוגן ושום כתוש מוגשים לצד אפונה ושעועית מאודה ופירה בטטה ותפו”א בתיבול מוסקט, שמן זית ובצל מטוגן.
טעים מהיר ופשוט!

מצרכים

לשווארמה

1 כוס סויה יבשה בסגנון שווארמה/גולש (לא פתיתים, סוליות או כופתאות “בונזו”)
1/2 בצל גדול קצוץ
1/2 כפית בהרט קציצות
1 כפית תבלין שווארמה
1-2 שיני שום כתושות
1/3 כפית מלח

לפירה

3 תפו”א בינוניים
1 בטטה בינונית
1/2 בצל מטוגן בשמן (לא בשמן זית)
1/2 כפית מוסקט טחון
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

שווארמה

את הסויה יש לבשל רבע שעה, לסנן, לסחוט ולהניח בצד.
חצי בצל גדול מטוגן בשמן חמניות, לתבל בחצי כפית תבלין בהרט קציצות, כפית תבלין שווארמה. לאחד את הסויה ולטגן ביחד, להוסיף מלח, לטעום תיבול ולתקן במידת הצורך. להוסיף שום כתוש להקפיץ עוד כדקה ולכבות את האש.

פירה

לבשל שלושה תפו”א בינוניים עם בטטה אחת (עם הקליפה).
בזמן הבישול מאדים את השעועית והאפונה.
בתום הבישול לקלף (זהירות חם) את תפוחי האדמה והבטטה, אני כל פעם טבלתי במים כדי לא לחטוף כוויה.
להחזיר לסיר ועל אש נמוכה לאחד עם הבצל המטוגן והתבלינים.
להזליף שמן זית תוך כדי מעיכה עד לקבלת המרקם הרצוי.

בתיאבון!

מארק לומקין גר בקיבוץ פסטורלי בגליל העליון. הוא טבעוני 3 שנים וקצת, ומאז הטבעונות התגלה והתפתח לו עולם הבישולים. הבישול הוא תשוקה עבורו. מארק אוהב ללמד, לארח ולבשל לאנשים. מוזמנים כחלק מטיול בצפון לקפוץ אליו לארוחת ערב או לסדנת בישול. אפשר ליצור איתו קשר בפרופיל הפייסבוק שלו או בטלפון: 054-4727059
Loading💛 הוספה למועדפים

השאר תגובה