מתכונים למנות עיקריות תוספות

שווארמה טבעונית ביתית

שווארמה טבעונית

אף פעם לא הבנתי איך זה קרה, שכמעט כל מקום טבעוני מציע שווארמה טבעונית. אבל האמת היא שאני לא מתלונן. את הבוריטו שווארמה של הבודהה אכלנו כנראה אינספור פעמים. גם טעמנו את השווארמה של השווארמה הצמחונית, של הבר קיימא, של קפה קורנר… גם בבית, את השווארמה הטבעונית של טבע דלי יצא לנו להכין לא מעט.
אבל ביום שבת החלטנו להכין את השווארמה בעצמנו. מה צריך? טופו, סייטן ותבלינים. זה הכל. לא צריך שום מיומנות כדי להכין את זה וזה בערך 10 דקות של עבודה נטו. אז זה בכלל מעולה אם אתם קצרים בזמן.

מרכיבים

150 גרם טופו
100 גרם סייטן
לתיבול:
1 כפית מלח
2 כפיות פילדלפיה
1 כפית אבקת שום
2 כפיות חוואיג׳
1/2 כפית פלפל אנגלי
2 כפיות כמון
1 כפית כוסברה טחונה
1 כפית פפריקה מעושנת
1 כף שמן זית
1 כף מים

הוראות הכנה

מערבבים היטב את כל מרכיבי התיבול בקערה, למעט השמן והמים.
מגרדים את הטופו בעזרת פומפיה על הלהבים הגדולים שלה. את הסייטן קצת קשה יותר לגרד, אז אפשר לחתוך לפרוסות דקות.
מערבבים את הטופו והסייטן המגורדים עם השמן והמים כדי שיוכלו להדביק את התבלינים.
מערבבים גם את התבלינים ככה שכל החתיכות יתובלו.
הממהרים יכולים כבר להתחיל לטגן, אבל גם המתנה של שעה-שעתיים בכלי סגור תוסיף לעומק הטעם.
מטגנים את הטופו והסייטן על אש גבוהה לכמה דקות (3-5 דקות) עד שהם מקבלים צבע יפה.
זהו, זה מוכן. אפשר לאכול בפיתה ליד ירקות, או אפילו לפזר על סלט ולהעשיר אותו.
בתיאבון!

Loading💛 הוספה למועדפים

השאר תגובה