שבלולי קינמון טבעוניים

של תום זילברברג

966319_4132753496926_1615616407_o

מישהו אמר סינבון טבעוני ולא קיבל?!
הריח משגע, והטעם… פשוט וואו. קבלו אותם!

מצרכים לבצק

80 גרם שמן קוקוס
¼ כוס מים (60 מ"ל)
1 כוס חלב סויה (240 מ"ל)
60 גרם רסק תפוחים
1 כפית תמצית וניל
½ כפית מלח
½ כוס סוכר לבן (100 גרם)
4 כוסות קמח לבן
½ 2-2 כפיות שמרים יבשים (7 גרם)

מצרכים למלית

100 גרם רסק תפוחים
כוס סוכר חום
2 כפות קינמון

מצרכים לציפוי

60 גרם ממרח טופוטי בסגנון גבינה
40 גרם שמן קוקוס
1 כפית תמצית וניל
1 כף מים
1 כוס אבקת סוכר (100 גרם)

הוראות הכנה

שמים את השמן, החלב והמים בקערית במיקרוגל ל-30 שניות. בוחשים ומחזירים למיקרוגל. ממשיכים כך עד שהתערובת פושרת ונעימה למגע.
יוצקים את התערובת לקערה, מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ולשים מספר דקות עד שמתקבל בצק אחיד, רך ולא דביק (אם דביק- מוסיפים קמח, אם קשה- מוסיפים מעט מים, כל פעם כפית).
מכסים את הקערה במגבת לחה עד שהבצק מכפיל את נפחו, כשעה. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק למלבן של 40X60 ס"מ. מורחים את רסק התפוחים על הבצק, מערבבים את הקינמון והסוכר ומפזרים באחידות על כל הבצק. מגלגלים את הבצק מצדו הארוך ופורסים ל-16 חתיכות. מרפדים תבנית בנייר אפייה, מניחים בתבנית את הפרוסות, עם רווחים ביניהן, כשצדן הפרוס מונח כלפי מעלה. מתפיחים כשעה במקום חמים.
מחממים תנור ל-170 מעלות. אופים 25-35 דקות, תלוי בתנור, עד הזהבה.
להכנת הציפוי: טורפים את כל מרכיבי הציפוי בקערה ומפזרים מעל השבלולים המוכנים.

תודות:
לסבתא שהכינה את הצלחת 🙂
לדקל על ההשראה 🙂

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

1 תגובה

דניאלה 22/11/2018 - 16:26

אני רוצה לעשות את זה מקמח מלא כלשהו(כוסמין, שיפון, חיטה)
איך מחליפים את זה כדי שייצא טוב?

הגיבי

השאירי תגובה

דילוג לתוכן