שאלות ותשובות

של תיאבון בריא
שאלות ותשובות

איך מכינים שניצל? מה ההבדל בין קרם קוקוס לחלב קוקוס? מה טבעונים אוכלים? באיזה מסעדה כדאי לחגוג יום הולדת? אתם מוזמנים לשאול את כל השאלות שיש לכם בנוגע לבישול, תזונה ואוכל ואנחנו ננסה לעזור.

ראיתם שאלה ויש לכם תשובה – אתם יכולים לענות ולתרום מהידע שצברתם. יש לכם טיפ מגניב שבא לכם לחלוק? מוזמנים לשתף 🙂

כאן אפשר לשאול, לענות ולשתף את הטיפים שלכם בנושאים:
תזונה • בישול בריא • בישול • אפייה • מסעדות • טבעונות

שתפי:

9 תגובות

איתמר 01/06/2016 - 11:01

אני מחפש משהו מהיר וקל להכנה לארוחת בוקר. כזה שאפשר לקחת לעבודה (גם כסנדוויץ׳) ואפשר לאכול בשקט עם הקפה של הבוקר. המלצות? 🙂

הגיבי
תיאבון בריא 01/06/2016 - 15:14

היי 🙂 תכל׳ס הארוחת בוקר הכי מהירה שאני מכירה היא: ממרחים. הם אחלה עם פריכיות, קרקרים, פרוסת לחם קלויה, או כסנדוויץ׳. אפשר לקנות מוכנים כמו חמאת בוטנים או ממרח שוקולד (ועכשיו יש גם ממרח טחינה ושוקולד ממש מוצלח). ואם בא לך להכין (ערב לפני – כדי לחסוך זמן בבוקר) אני ממליצה על המתכון הזה: ממרח טופו עם עגבניות מיובשות ובזיליקום – קל להכנה (צריך רק מעבד מזון, ואם אין ממליצה להשקיע ולקנות אחד טוב) והוא ממש טעים.

הגיבי
תיאבון בריא 02/06/2016 - 12:15

טיפ להכנת שקית זילוף:
לוקחים שקית סנדוויץ׳ או שקית אוכל אחרת (לא את הגדולות של הסופר) ומניחים אותה בתוך כוס. הכוס משמשת כמעמד והיא תחזיק את השקית כדי שנוכל למלא אותה בקלות. ממלאים את השקית בקרם, סוגרים אותה ומוצאים מהכוס. גוזרים את השפיץ והנה יש לנו שקית זילוף.

הגיבי
תיאבון בריא 13/06/2016 - 11:24

טיפ לרידוד בצק פריך:
מניחים את הבצק המוכן על נייר אפייה, עליו מניחים נייר אפייה נוסף, ובעזרת מערוך מרדדים את הבצק לגודל שרוצים.

הגיבי
ms.kessem@gmail.com 21/07/2016 - 16:16

מה ההבדל בין חלב קוקוס לבין קרם קוקוס לבין מי קוקוס? מה מגיע בקרטון ומה בפחית? אם כתוב אחד מהם במתכון, האם אפשר להשתמש גם באחר? תודה 🙂

הגיבי
תיאבון בריא 21/07/2016 - 16:58

ההבדל בין כל המוצרים האלו הוא אחוז השומן. השמות השונים נובעים מהחברות השונות שמייצרות/מייבאות את קופסאות השימורים. בגדול זה מתחלק לשלושה מוצרים: מי קוקוס עד 13% שומן, חלב קוקוס בין 13%-17% שומן וקרם קוקוס שהוא עם מעל ל-17% שומן. כל אחד מהם יכול להגיע בפחית או קרטון, תלוי בחברה. כדי להגיע לאחוזי שומן נמוכים אפשר לקנות את קרם הקוקוס ולמהול אותו במים. אני תמיד קונה את הקרם וכשאני רוצה לשים בתבשיל אני מוהלת אותו עם מים כדי להוריד את כמות השומן.
יש לנו רשימה מיוחדת למתכונים עם קרם קוקוס. מוזמנ/ת להיעזר בה.

הגיבי
ms.kessem@gmail.com 21/07/2016 - 19:31

תודה רבה!

הגיבי
אלה 18/09/2016 - 10:02

אשמח להמלצות לאוכל טבעוני ברומניה:) חיפשתי ולא מצאתי הרבה.. בעיקר רואו פוד או חומוסיות.. אם יש עוד מקומות טבעוניים בעיקר בבוקרשט שהם טבעוניים או אפילו ויגן פרנדלי עם מנות ששווה לטעום?.. תודה אלה:)

הגיבי
נועם 23/10/2016 - 13:41

האם יש לכם מושג במה אפשר להחליף קמח קוקוס במתכונים ללא אפיה או בישול?

הגיבי

השאירי תגובה

דילוג לתוכן