ריבת תות ללא סוכר

של חני מרגולין

המתכון הטעים הזה נוצר בזכות בקשה.
לפני זמן מה פגשתי את חברתי ואמה, ובין שיחות על טבעונות ועניינים אחרים,
הן שאלו אם יש לי מתכון לריבת תות ללא סוכר. נזכרתי שממש מזמן קראתי
בבלוגים בחו'ל שמסמיכים ריבות בעזרת זרעי צ'יה שחורה, או ג'לטין\טפיוקה.
בוורסיה שלי בחרתי להסמכה בצ'יה לבנה, במייפל להמתקה, ובחומרי טעם
מהגינה…

מצרכים

500 ג"ר תותים טריים
1 כפית מיץ לימון טרי
3-4 כפות מייפל טבעי {תלוי עד כמה מתוק אתם אוהבים}
⅛ כפית עלי טימין טרי
⅛ כפית גרדת לימון דקה {רק החלק הצהוב}
1 ורבע כפות שטוחות זרעי צ'יה לבנה

אופן ההכנה

1. שוטפים את התותים, מסירים גבעולים וחותכים לקוביות.
2. מעבירים את קוביות התותים לסיר קטן, ומבשלים על אש בינונית כ-12 דקות.
3. מכבים את האש, מוסיפים את כל החומרים, מערבבים היטב ומניחים לקירור.
4. מעבירים את הריבה לצנצנת מעוקרת, סוגרים היטב ומאחסנים במקרר.
מתקבלות 2 צנצנות קטנטנות של ריבה טעימה, ואם תכינו אשמח לשמוע איך יצא.
בתיאבון!

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה