
לטעים הזה קוראים רוטב רומסקו והוא נוצר בספרד.
במקור הוא מכיל פלפלים, עגבניות, שום, חומץ, לחם ועוד. הוורסיה שלי היא
ללא גלוטן, והיא מעולה! טיפ קטן להפחתת המרירות המגיעה מהפלפלים: מומלץ
לבחור בפלפלים בעלי החלק האחורי מחולק ל-4. ומה עושים איתו? טעים על
פרוסת לחם, אנטיפסטי-במיוחד כרובית וברוקולי, ואפילו כרוטב נלווה
ללביבות. המתכון המקורי מכיל כמות רבה של שמן זית, אך כאן בחרתי להשתמש
בכמות שפוייה…
מצרכים
4 פלפלים אדומים קלויים קלופים ונקיים מזרעים
2 שיני שום גדולות
1 וחצי כפות רסק עגבניות ללא סוכר
4\1 כוס אגוזי מלך לא קלויים
3 כפות שמן זית כתית מעולה
1 כפית פילדלפייה
2\1 כפית מלח ורוד דק או לפי הטעם
4\1 כפית פלפל שחור טחון
מיץ מלימון בינוני או לפי הטעם
אופן ההכנה
מעבירים למעבד מזון את כל החומרים, ומעבדים לממרח חלק. מתקנים טעמים,
מעבירים לצנצנת אטומה ומאחסנים במקרר.
בתיאבון!
שתפי: