מתכונים לקינוחים

קרפ קצפת קוקוס ותותים

strawberrycrepes2a

בארץ רחוקה, לפני שנים רבות, הכרתי מישהו והייתי בטוחה לגמרי שהוא הולך להיות אהבת חיי. זה היה בבריסביין שבאוסטרליה, בקיץ 2008 (שם היה חורף). בסוף הוא לא היה. כשחזרתי לארץ הסתבר שהפער האינטלקטואלי היה גדול יותר מהמרחק הגיאוגרפי. זה היה די עצוב בזמנו, כמו שאתם בטח יכולים לדמיין – חלום מתוק שמקבל מכת מציאות לפרצוף ופתאום מתנפץ לרסיסים. היום, כשאני מנסה להסביר לעצמי או לאחרים איך זה בכלל קרה, אני מאשימה את הרומנטיקה. רומנטיקה נעימה ומטשטשת חושים כזאת… שיחה על המרפסת בלילה של ירח מלא, פיקניק בחברת קקדו (קקדים? קקדואים? קקדוים?) בגן הבוטני בסידני או טיול על חוף האוקיינוס השקט בשבת בבוקר עם עצירה בדוכן קרפים. תותים, קצפת… אולי לא צריך הרבה יותר מזה בשביל להתאהב, לפחות באופן זמני.

בסדר, בסדר, תצחקו. תשאלו מי אני ומה עשיתי עם שרה הצינית. היא עדיין כאן, והיא יודעת שאתם שמחים בדיוק כמוה לגלות שקרפים במילוי קצפת ותותים יכולים בקלות להיות גם טבעוניים לחלוטין וגם טעימים ברמות בלתי הגיוניות. אז שקט. תחשבו רגע על קרפים דקיקים וזהובים… קצפת קרירה עם טעם עדין של קוקוס… תותים מתוקים ועסיסיים… תודו שזה מכניס גם אתכם למצב רוח רומנטי. מישהו רוצה מתכון?

רכיבים לקרפים: (כ-8-10 קרפים)

כוס קמח (אני השתמשתי ב-1/2 קמח לבן ו-1/2 קמח כוסמין)

כוס נוזל קוקוס (נדבר על זה תכף)

2 כפות שמן

2 כפות סוכר

1/4 כפית מלח

כפית אבקת אפיה

1/2 כוס מים קרים

כפית תמצית וניל

מעט שמן לטיגון

רכיבים למלית:

קרם קוקוס – החלק השמנתי מקופסה אחת (גם על זה נדבר תכף)

2 כפות אבקת סוכר

סלסלה קטנה של תותים – כ-250 גרם, נקיים, חצויים לאורך ופרוסים

לקישוט אם רוצים: אבקת סוכר, עוד תותים

אז העניין הזה עם הקצפת.

כמישהי שלא מתה על הטעם או על הרעיון של קצפת משמנת צמחית (יש ברשימת הרכיבים של הדבר הזה יותר מילים שמתחילות ב-E מאשר במילון אנגלי), תמיד רציתי אלטרנטיבה טבעונית אחרת לקצפת. שמעתי שמועות שאפשר להקציף את ה”שמנת” של קרם הקוקוס, אבל אני מוכרחה להודות שהייתי קצת סקפטית בעניין הזה. אני כל-כך שמחה שהחלטתי לנסות בסוף, כי הקצפת יוצאת מושלמת ממש… סמיכה, קצפתית ובעלת קוקוסיות מעודנת.

איך עושים את זה? קודם כל, מכניסים קופסה של קרם קוקוס (לא דל שומן – אני השתמשתי ב-21% שומן) למקרר ללילה. מוציאים את הקופסה מהמקרר ופותחים בזהירות, בלי להפוך או לנער אותה. מה שקורה זה שהשמנת נפרדת מהנוזלים והיא צפה למעלה. מוציאים אותה עם כף ומעבירים לקערה, מוסיפים 2 כפות אבקת סוכר ומקציפים כמו שהייתם מקציפים שמנת.

היי, לא לאכול הכל, אנחנו צריכים את זה לקרפים! נשתמש בנוזל הקוקוס שנשאר בתחתית הקופסה בשביל הבלילה.

הכנת הקרפים:

מערבבים היטב את כל חומרי הבלילה – רצוי בבלנדר או במיקסר ידני. מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה.

מחממים מעט שמן במחבת. כשהשמן חם, מוזגים מהבלילה באמצעות מצקת (כ-1/2 מצקת לכל קרפ) ומייד מנענעים את המחבת כדי לפזר אותה. כשהצד שפונה כלפי מעלה יבש לחלוטין ועם בועות קטנות (1-2 דקות), הופכים בזהירות. הצד השני צריך הרבה פחות זמן טיגון – 10-20 שניות לכל היותר. סביר להניח שהקרפ הראשון יתפרק או סתם לא ייראה יפה במיוחד, אבל אל דאגה – הקרפים הבאים יסתדרו כמו שצריך. חוזרים על הפעולות עד שגומרים את כל הבלילה.

להרכבה:

מניחים קרפ על צלחת, מורחים באמצע כף מהקצפת, שמים תותים למעלה ומקפלים את הצדדים פנימה. מקשטים עם אבקת סוכר ו/או עוד תותים.

מגישים מייד.

Loading💛 הוספה למועדפים

השאר תגובה