רבים שואלים מה ההבדל בין נוזל קוקוס, חלב קוקוס, קרם קוקוס ומי קוקוס. בביקור האחרון שלנו בתאילנד עשינו למדנו על ההבדלים בין מוצרי הקוקוס השונים ואפילו יצא לנו להכין קרם קוקוס בעצמנו.
ההבדל העיקרי הוא באחוזי השומן בין המוצרים השונים, דבר שנובע מתהליך ההפקה שלהם:
מערבבים בקערה מעט מים עם שבבי קוקוס טריים (בארץ שבבי הקוקוס הם לא טריים אלא מיובשים), שהם למעשה בשר קוקוס מאגוז טרי טחון, ומתחילים ללוש את שבבי הקוקוס עד שנוצר נוזל לבן בקערה. מסננים את הנוזל בעזרת מסננת. זהו הקרם, הוא מכיל את רוב השומן של הקוקוס. אל השבבים שנשארו במסננת מוסיפים עוד מים וחוזרים על הפעולה. הנוזל הפעם יהיה דליל יותר (כי הוספנו מים), וזהו חלב הקוקוס. בפעם השלישית הנוזל המסונן כבר מאוד דליל, וזהו נוזל הקוקוס. בסוף הפוסט תוכלו לראות תמונות של התהליך.
מי קוקוס הם המים שנמצאים בקוקוס צעיר, בן 3 חודשים. את אלה אפשר למצוא בעיקר בתאילנד או מדינות טרופיות אחרות, לרוב שותים את מי הקוקוס מהקוקוס עצמו. ההבדלים בשמות המוצרים (חלב, קרם, נוזל, מי קוקוס) נובע מהייצרניות השונות. לכן ככלל ברזל, כדי לדעת אם אתם קונים קרם קוקוס או חלב קוקוס שימו לב לאחוזי השומן של המוצר.
והנה סיכום שעושה סדר:
ועכשיו, אחרי שאנחנו יודעים את זה נשאר לבחור מתכון שווה, ולהיכנס למטבח 🙂
טופו בפאננג קארי תאילנדי
סברינה טבעונית
טארט שוקולד וקשיו
עוגת קוקוס
טופו בעגבניות וקוקוס
מילקי טבעוני
פסטה ברוטב פטריות וקרם קוקוס
עוגת פנקוטה לוטוס
גלידה טבעונית ללא סוכר
קארי כופתאות דלעת
תפוחי אדמה בקארי עדין
צפו במתכון של גל מהבלוג פתיתים ›
עוגת בוואריה
חומוס בקארי עם קרם קוקוס
טירמיסו קפה ושוקולד
מרק קרם קוקוס ובטטה
עוגת שוקולד וערמונים
טפיוקה פירות וקוקוס
פטריות ברוטב קוקוס חריף
מרק פטריות וערמונים טבעוני
עוגת טריקולד
פודינג צ’יה-קוקוס
צפו במתכון של יובל – שירה אכילה ›
פנקוטה קוקוס בחלב קוקוס
מלבי טבעוני
תבשיל הודי עם במיה וחצילים בקארי
בוידאו אפשר לראות את טחינת הקוקוס בשוק המקומי בתאילנד:
בתמונות אפשר לראות את תהליך הפקת קרם הקוקוס:
[list_bottom]
10 תגובות
המתכונים נראים מצויינים. מחפשת מתכון לקיש טבעוני, יש בנמצא?
בטח, מוזמנת להציץ בלינק הזה
יש לי קמח קוקוס שהתאריך אחרון לשימוש שלו ממש קרוב.. יש שלך רעיון מה אפשר להכין?
איפה המתכונים?
העיניין סודר. תודה על תשומת הלב 🙂
האם אפשר להכין קרם פטיסייר מקרם קוקוס במקום ריץ לבישול/חלב ?
האם אפשר להשתמש בחלב קוקוס ללחמניות כוסמין
רההה יא מהממת!
::)
מעולה