קציצות תפו"א במילוי גרגירי חומוס ועגבניות מיובשות

של לימור פפר

image
קציצות לחג הפסח, במילוי מפתיע ובטעם נפלא.

מצרכים (לכ-8 קציצות)

6 תפוחי אדמה בינוניים
2 כפות שמן זית
1 כף קמח תפו"א
למילוי:
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 כפות ממרח עגבניות מיובשות
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
לציפוי:
2 כפות קמח תפו"א+ 3 כפות מים
פירורי קמח מצה

הוראות הכנה

מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה ומבשלים במים עד שהתרככו. מסננים, מועכים לפירה, מוסיפים את קמח תפו"א והשמן ומתבלים במעט מלח ופלפל. מניחים בצד שהתקרר.
מאדים את הבצל הקצוץ עד לשקיפות. מקררים. בקערה מועכים מעט את גרגירי החומוס עם ממחה ידני, מוסיפים את הבצל וממרח העגבניות, מתבלים במלח ופלפל.
יוצרים קציצה מפירה תפו"א, פותחים גומה וממלאים בתערובת החומוס,סוגרים, מברישים בבלילת הקמח וטובלים בפירורי המצה.
מניחים בתבנית משומנת. כך ממשיכים עם כל התערובת ובינתיים מחממים את התנור ל-185 מעלות. מרססים את הקציצות בתרסיס שמן ואופים כחצי שעה עד שמשחימות.
מניחים להתקררות והתייצבות ו…זוללים!

בתיאבון!

לימור פפר היא בשלנית טבעונית, וניתן להזמין מנות שלה מכאן. בנוסף, היא מקיימת סדנאות לבישול טבעוני בריא. מוזמנים לדף הפייסבוק שלה: שורשים – סדנאות בישול בריא

[printfriendly]

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה

דילוג לתוכן