מרכיבים
כוס קמח חומוס
כוס קמח תירס
4 כפות קמח תפוח אדמה
בצל
כוס גרגירי תירס
2 זוקיני
הוראות הכנה
בקערה מערבבים כוס קמח חומוס וכוס קמח תירס (המרתי חצי כוס קמח חומוס לקמח אורז) 4 כפות קמח תפו"א מלח ופלפל.
מוסיפים בצל מטוגן, את גרגירי התירס , את שני הזוקיני מגוררים גס, 2 כפות ממי בישול התירס וכף שמן זית. מערבבים הכל היטב ויוצרים קציצות שטוחות על נייר אפייה משומן.
מטפטפים מעל קצת שמן זית. לתנור בחום של 180 מעלות ל-10 דקות מכל צד.
שתפי:
8 תגובות
האם ניתן להחליף את קמח התירס בקמח אחר- נניח קמח טפיוקה?
וכן את קמח החומוס לקמח עדשים?
שלום תמר,
את קמח החומוס אפשר להמיר לקמח עדשים.
לגבי קמח הטפיוקה, במקרה הזה הוא לא מתאים, כי הוא עמילן. אך ניתן להמיר את קמח התירס לקמח אורז, קמח חיטה רגיל, או כל קמח דגן אחר שיש לך.
אפיתי אתמול ויצא לי די יבש. יש לזה פתרון?
מצטערת לשמוע… אפשר בפעם הבאה להוסיף יותר נוזלים. או לשמן את הקציצות היטב לפני הכניסה לתנור.
מקווה שזה יעזור 🙂
הי
האם אפשר להחליף את קמח תפוחי האדמה במשהו אחר? תודה
קורנפלור או קמח טפיוקה. באותה כמות.
אני רוצה להכין את זה כפשטידה – האם אפשר? ואם כן, על איזה חום ולכמה זמן?
היי, לא ניסיתי. בגדול לא נראה לי שאמורה להיות בעיה. חום בינוני, 180 מעלות עד שהפשטידה מתייצבת כ-30 עד 40 דקות.