קציצות קינואה, עדשים כתומות ותרד. טבעוני, ללא גלוטן. טעים ובריא!
מרכיבים
בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
6 פטריות לבנות קצוצות
כוס קינואה לבנה מבושלת (המידה היא לאחר הבישול)
כוס עדשים כתומות מבושלות (המידה היא לאחר הבישול)
כוס עלי תרד מוקפא, מופשר
2 כפות קמח אורז מלא (אפשר קמח חיטה מלא במקום)
כף גדושה קמח תפוחי אדמה (אפשר גם קורנפלור במקום)
חוויאג' למרק, קארי, פלפל שחור ומלח ים לפי הטעם
אופן ההכנה
מטגנים את הבצל, השום והפטריות במעט שמן זית עד ריכוך והשחמה קלה
מערבבים את כל שאר המרכיבים בקערה.
יוצרים קציצות פחוסות ומטגנים במחבת נון-סטיק במעט שמן זית, עד השחמה קלה משני הצדדים.
מניחים על נייר סופג, מעבירים לכלי הגשה ואוכלים חם.
[printfriendly]
שתפי:
19 תגובות
אפשר להכין את הקציצות האלה בתנור? ואם כן – אז איך?
לא ניסיתי, אבל אפשר לשים אותן על תבנית עם נייר אפיה משומן מעט, ללטף אותן במעט שמן, של ייתיבשו ולאפות עד שהן משחימות קלות משני הצדדים, תוך כדי אפייה הופכים צד. ספרי איך יצא 🙂
אפשר להקפיא?
כמה קציצות יוצאות בערך?
לא ניסתי את המתכון, אבל זו נראית כמות לכ-15 קציצות +-
לא ניסית?….
זה יוצא רך מאוד, וגם לא ממש טעים 🙁
אפשר להחליף את קמח האורז בקמח תירס או קמח חומוס?
לא ניסיתי אבל אני מניחה שזה יעבוד טוב יותר עם קמח חומוס. אם רוצים לנסות קמח תירס אז לשים לב שהוא זה שבצורה אבקה (כי יש אחד שטחון גס יחסית ליצירת פולנטה)
הי, יש תחליף לפטריות? אולי עוד חבילת תרד? תודה!
היי
אפשר להשתמש בתרד לא מוקפא, תרד טרי?
הי
מה יכול להחליף את הקמח תפוחי אדמה או הקורנפלור ?
לא ניסיתי, אולי קמח טפיוקה? בגדול צריך משהו שעשיר בעמילן, זה מה שמדביק את הקציצות. או אולי עוד קצת קמח אורז -לא בטוחה
אולי קמח קוואקר, יוצר עמילן מצויין ומשמש כ"דבק"
תודה יצא מוצלח. הכנתי עם ברוקולי במקום בתרד
ומה היתה כמות הברוקולי?
הכנתי ויצא מעולה!! בסוף טחנתי הכל בבלנדר ויצאה לי עיסה מוצקה וכדאי להכפיל את הכמויות כי זה יוצא מעולההה תודה רבה !
השתמשתי בעלי מנגולד בנוסף לתרד. והשתמשתי ב3 בצלים. יצא ממש טוב.
שמתי במקום קמח אורז קמח מלא
יוצא ממש טעים רק שזה מתפרק ..
אין קשר בין הקארי למתכון הזה, בחוויא'ג יש כבר קארי בפנים. כדאי גם להזכיר לקצוץ את כל המרכיבים במעבד מזון כי זה לי ברור במתכון. חבל שאין כמויות מדויקות לתבלינים. הקציצות יצאו לא אכילות.