קציצות קינואה, עדשים כתומות ותרד

קציצות קינואה, עדשים כתומות ותרד

קציצות קינואה, עדשים כתומות ותרד

קציצות קינואה, עדשים כתומות ותרד. טבעוני, ללא גלוטן. טעים ובריא!

מרכיבים

בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
6 פטריות לבנות קצוצות
כוס קינואה לבנה מבושלת (המידה היא לאחר הבישול)
כוס עדשים כתומות מבושלות (המידה היא לאחר הבישול)
כוס עלי תרד מוקפא, מופשר
2 כפות קמח אורז מלא (אפשר קמח חיטה מלא במקום)
כף גדושה קמח תפוחי אדמה (אפשר גם קורנפלור במקום)
חוויאג' למרק, קארי, פלפל שחור ומלח ים לפי הטעם

אופן ההכנה

מטגנים את הבצל, השום והפטריות במעט שמן זית עד ריכוך והשחמה קלה
מערבבים את כל שאר המרכיבים בקערה.
יוצרים קציצות פחוסות ומטגנים במחבת נון-סטיק במעט שמן זית, עד השחמה קלה משני הצדדים.
מניחים על נייר סופג, מעבירים לכלי הגשה ואוכלים חם.

[printfriendly]

Loading+ הוספה למועדפים

18 thoughts on “קציצות קינואה, עדשים כתומות ותרד

  1. לא ניסיתי, אבל אפשר לשים אותן על תבנית עם נייר אפיה משומן מעט, ללטף אותן במעט שמן, של ייתיבשו ולאפות עד שהן משחימות קלות משני הצדדים, תוך כדי אפייה הופכים צד. ספרי איך יצא :)

    1. לא ניסיתי אבל אני מניחה שזה יעבוד טוב יותר עם קמח חומוס. אם רוצים לנסות קמח תירס אז לשים לב שהוא זה שבצורה אבקה (כי יש אחד שטחון גס יחסית ליצירת פולנטה)

    1. לא ניסיתי, אולי קמח טפיוקה? בגדול צריך משהו שעשיר בעמילן, זה מה שמדביק את הקציצות. או אולי עוד קצת קמח אורז -לא בטוחה

  2. הכנתי ויצא מעולה!! בסוף טחנתי הכל בבלנדר ויצאה לי עיסה מוצקה וכדאי להכפיל את הכמויות כי זה יוצא מעולההה תודה רבה !

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *