מצרכים
2 כוסות אורז
2 בצלים גדולים, קצוצים
500 גרם פטריות טריות קצוצות דק
3 שיני שום
1/2 כוס קוואקר
5 כפות פירורי לחם/קמח מצה
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל, פפריקה, כמון
הוראות הכנה
מבשלים את 2 כוסות האורז (שילוב מוצלח עם אורז אדום ומלא).
מטגנים את הבצלים, מוסיפים את הפטריות ואת שיני השום.
מורידים מהאש. בקערת גדולה לשים את האורז המבושל וכל תכולת המחבת. ומוסיפים: את חצי כוס הקואקר – מושרה בכוס מים רותחים, 5 כפות קמח מצה/פרורי לחם, 2 כפות שמן זית, מלח , פלפל שחור טחון, פפריקה מתוקה, כמון, טוחנים גס עם סטיק.
להניח לתערובת להתאחד ולקבל טעמים.
כדאי לטעום ולהוסיף מה שחסר. לטגן במעט שמן. למי שמעדיף אפיה, ליצור את הקציצות בידיים משומנות ולתנור שחומם מראש
ל- 200 מעלות עד הזהבה יפה, כדאי להכין אותן לא גדולות במיוחד.
בתיאבון!
שתפי:
24 תגובות
היי,
שאלה לי בקשר לקציצות הקבב של עדי שפירא. האם אפשר להחליף את הקווקר במשהו אחר. אני רגישה לגלוטן.
תודה על ההתייחסות.
הקציצות לא מתייבשות במהלך האפייה?
היי
הקציצות מאוד מאוד טעימות אבל וזה גדול אבל- בטיגון הן יוצאות ״דרדל׳ה״- לא מתפרקות אבל לא קשות כמו שקציצה אמורה להיות….
ניסיתי להוסיף עוד פירורים/עוד קמח וזה לא עזר….
באפיה הן יוצאות יותר טוב ופריכות
הכנתי להן רוטב עגבניות ואפונה לשחות בו
כשאת כותבת להוסיף קוואקר מושרה במים-הכוונה יחד עם המים?
הכנתי את הקציצות באפיה בתנור ויצא ממש טעים.
בפעם השניה הוספתי גם פטרוזיליה וחציל ויצא פשוט פיצוץ.
ממליץ גם להוסיף בהרט וקינמון לשדרוג התיבול.
בתאבון 🙂
חציל טרי? קלוי?
היי אשמח לעזרתך ועצתך צרי עימי קשר תודה בהקדם יום נעים
היי,
הטעם של הקציצות מדהיםםם אבל וזה אבל גדול… בתנור הן איבדו צורה והפכו ליחידה אחת גדולה!! השאלה שלי איפה טעיתי? האם את האורז יש לבשל כמו אורז רגיל או כמו פסטה עם המון מים ואז כשהאורז מוכן אז לסנן? כמה מים להוסיף לקוואקר? יכול להיות שזה בגלל ששמתי כוס אורז אדום אחד במקום שתיים על אותה כמות של שאר המצרכים? מה יכולה להיות הסיבה? כי הטעם…דלישסססס ועד שסוף סוף מצאתי קציצה טבעונית שטעימה לי…
הי ויקי, אני מצטערת לשמוע שלא יצא ככ טוב. אני חושבת שבפעם הראשונה תמיד כדאי ללכת ע״פ המתכון (ולא לאלתר) ובפעמים הבאות להוסיף את הטאצ׳ים שלך. את האורז צריך לבשל כרגיל (ע״פ ההוראות שעל אריזת האורז) לדעתי שילוב של כוס אורז לבן+כוס אורז אדום זה האידיאלי. לגבי הקוואקר – לשים כוס אחת של מים חמים.
אני מקווה שעזרתי ושבפעם הבאה ייצא עוד יותר דלישס! 🙂
שתפי בתוצאה
תודה רבה. הכנתי על פי המתכון. בחרתי אורז אדום ובאפיה בתנור ויצא מ ע ו ל ה.
היי שרונה. כיף לשמוע 🙂 ובתיאבון!
שלום, האם אפשר במקום אורז אדום להוסיף אורז בסמטי מלא או אורז מלא?
תודה
הי זיוה, אפשרי כל אורז שאת אוהבת או שיש בנימצא!!! העיקר שייתן מסה והדבקה טובה לקציצות.בהצלחה!
שלום, האם אפשר לדעתך לצלות את הקבבים על המנגל?
הי ליאורה, לא ניסיתי, אבל נראה לי שלא תיהיה בעיה, ליתר בטחון, הייתי מוסיפה עוד מייצב, קמח כלשהו שמתאים לכם, רק לא יותר מדי, שהקציצות תצאנה פריכות ולא מיובשות, דבר נוסף הייתי משמנת אותן היטב.נסו שתיים ראשונות ותוכלו לבדוק איזה גודל וצורה יתאימו למנגל. תוסיפו מלא ירוקים קצוצים.חג שמח ובתיאבון .
עדי שפירא
שלום! האם פטריות משו מרות לעניין? במקום טריות או לגמרי לא לעניין?
נראה לי שזה יעבוד פה. זה פשוט ענין של טעם והעדפה 🙂
תודה רבה יצא מעולה!
שאלה- מה בערך הכמויות של המלח, הפלפל, הפפריקה והכמון?
שלום, האם הכוונה במתכון לשתי כוסות אורז מבושל או שתי כוסות אורז לא מבושל?
איזה כמות קציצות אמורה לצאת?
עדי שלום
האם אפשר בורגול במקום אורז?
קוואקר אינו מכיל גלוטן.
לצליאקים יש קוואקר שמעובד בנפרד מהחיטה והא נקי לגמרי.
למי שיש רגישות ולא צליאק, אפשר לצרוך קוואקר בלי בעיות.
הי, בישלתי הכל לפי המתכון אך דבר ראשון שתי כוסות אורז זה ה מ ו ן, יצא לי סיר שלם מלא אורז זה הרבה יותר אורז מכל רכיב אחר ובעצם זו קציצה שהיא יותר אורז מקציצה. הכנתי נאגלה נוספת עם חצי מכמות האורז אך הקציצות התפרקו במהלך הטיגון. שמתי את חלקן להתבשל ברוטב ויצא יותר טוב אך הן סןפגות את הרוטב ומתרחבות ולא ממש שומרות על צורתן….
הכמויות שונות לגמרי מאשר בבלוג המקורי. אולי שם יוצא יותר טוב, הכנתי לפי המתכון כאן ויצא לי קודם כל כמות מטורפת וגם הרבה יותר מדי רך. אחרי שייבשתי להן את הצורה במשך המון זמן בתנור, יצאו בסדר לדעתי, אבל יש לציין שבן הזוג שבדרך כלל סולד מאוכל טבעוני ממש אהב אותן 🙂