מצרכים
½1 כוסות עדשים כתומות
2 כוסות מים
1 בצל קצוץ
1 סלסלת פטריות
5-6 שיני שום
צרור פטרוזיליה
1 גזר מגורד גס
½ כוס קמח רגיל (לגרסה כשרה לפסח, להמיר את הקמח הרגיל בקמח מצה)
½1 כפיות מלח
½ כפית כמון
½ כפית בהרט
שמן לטיגון
אופן ההכנה
מבשלים את העדשים במים עד לרכות מירבית ומצננים.
מטגנים במחבת את הבצל השום והפטריות עם מעט מלח.
בקערה נפרדת קוצצים את הפטרוזיליה מוסיפים לה את הגזר המגורד
את הפטריות המטוגנות והעדשים, מוסיפים את הקמח והתבלינים.
יוצרים קציצות מהתערובת ומטגנים במחבת משומנת.
כדאי לבדוק טעמים לפני הטיגון ולשפר תיבול, בתיאבון!
שתפי:
37 תגובות
היי אורי, הכנתי את התערובת (שיצאה טעימה!) ומעדיפה לאפות. כמה זמן ובאיזה חום? תודה רבה ואחלה יום.
אפשר לאפות בחום בינוני של 180 מעלות. כדאי לשים על הקציצות מעט שמן לפני הכניסה לתנור, שלא יתייבשו ולאפות עד שהו משחימות משני הצדדים. ועוד טריק קטן, איך שהן יוצאות מתנור לשים אותן בתוך כלי סגור, שישמרו על הלחות ושלא ייתיבשו… בתיאבון! ספרי איך יצא 🙂
יצא מעולה! ומאוווווד טעים 🙂
יצא מעולה!!
האתגר בקציצות טבעוניות הוא לגרום להן להידבק ולא להתפורר במחבת, ואלה יוצאות במרקם מעולה!
עוד טריק: לאפות בטורבו! נותן אפקט של טיגון ומייצב את הקציצות
הפטריות והשום פרוסים במחבת יחד עם הבצל? תודה
מתחילים עם הבצל והשום ואחרי כמה דקות מוסיפים את הפטריות
אפשר להחליף את הקמח הרגיל בקמח מלא או כוסמין?
לא ניסיתי, אבל אני מניחה שכן. רק לשים לב שהתערובת לא תצא דביקה או דחוסה מידי.
שלום רב האם ניתן להחליף את הקמח הרגיל בקמח אורז או כוסמת ?
לא ניסיתי, ואני גם לא כל כך יודעת איך מתנהג קמח אורז או כוסמת. מדובר בחצי כוס, אז שווה לנסות, ולראות איך התערובת מרגישה, שלא תצא דביקה או דחוסה מידי. אם יש לך את שניהם בבית, הייתי מנסק קודם עם קמח הכוסמת. ספרי איך יצא 🙂
אנסה עם כוסמת בקמח שקדים . מבטיחה לעדכן
הכנסתי את הקציצות שלא טוגנו לרוטב והכל נהפך לעיסה. אומנם עיסה טעימה אבל עיסה
האם ניתן לוותר על הפטריות? אני ממש לא אוהבת…
לא ניסיתי, אבל אולי חציל או קישוא יעבדו פה טוב.
ניסיתי להחליף את הפטריות בקישואים (ועכשיו ממש אני מחליפה בגמבה ויוצא ממש מעולה!
אוי לא… הגעתי לכאן דרך קישור שהבטיח "קציצות טבעוניות שלא מתפוררות בצלחת"… בטח לא מתפוררות בצלחת,מתפוררות לגמרי עוד במחבת!
זרקתי עיסה שלמה מהמחבת לפח והוספתי ביצה לתערובת 🙁
יצא מעלף.. עשיתי עם קמח כוסמין מלא בתנור. אפיתי בטורבו על 200 מעלות 10 דקות מכל צד.. מהמם! קציצות קריספיות מבחוץ עסיסיות מבפנים. תודה רבה על המתכון
אפשר להחליף את הכמון והבהרט במשהו אחר?
כן, אפשר להחליף בכל תבלין אחר שאוהבים.
ניסיתי, ויצא מעולה!!!
פעם ראשונה שיצאו לי קציצות טבעוניות מוצלחות :))))
האם ניתן להקפיא?
בהחלט.
הרגע קפצו מהמחבת. להתעלף! תודה רבה רבה (:
כמה קציצות יוצאות לפי המתכון?
יעבוד גם עם עדשים ירוקות?
שאלה בסיסית על בישול העדשים: בכמה מים לבשל? כמה נוזלי/עיסתי זה צריך להיות, האם צריך לסנן מהמים בסוף? תודה
כתוב לבשל 1 וחצי כוסות עדשים ב 2 כוסות מים. לדעתי אם יש יותר מידי מים, אז לסנן מעט.
אפשר להחליף את הקמח בשיבולת שועל?
לא הבנתי לא שמים בבלנדר?
לא.
נראה למ שכפית וחצי מלח לכמות העיסה זה הרבה יותר מדי ויצא יותר מדי מלוח.
האם אפשר לוותר על קמח לגמרי?
לא. הוא נחוץ במתכון.
מה הכמות קציצות שיוצאת מהמתכון ?
היי, בין 15-20 קציצות.
מאמצת את המתכון!