קציצות עדשים כתומות

קציצות עדשים כתומות

מצרכים

½1 כוסות עדשים כתומות
2 כוסות מים
1 בצל קצוץ
1 סלסלת פטריות
5-6 שיני שום
צרור פטרוזיליה
1 גזר מגורד גס
½ כוס קמח רגיל (לגרסה כשרה לפסח, להמיר את הקמח הרגיל בקמח מצה)
½1 כפיות מלח
½ כפית כמון
½ כפית בהרט
שמן לטיגון

אופן ההכנה

מבשלים את העדשים במים עד לרכות מירבית ומצננים.
מטגנים במחבת את הבצל השום והפטריות עם מעט מלח.
בקערה נפרדת קוצצים את הפטרוזיליה מוסיפים לה את הגזר המגורד
את הפטריות המטוגנות והעדשים, מוסיפים את הקמח והתבלינים.
יוצרים קציצות מהתערובת ומטגנים במחבת משומנת.

כדאי לבדוק טעמים לפני הטיגון ולשפר תיבול, בתיאבון!

Loading+ הוספה למועדפים

34 thoughts on “קציצות עדשים כתומות

  1. היי אורי, הכנתי את התערובת (שיצאה טעימה!) ומעדיפה לאפות. כמה זמן ובאיזה חום? תודה רבה ואחלה יום.

    1. אפשר לאפות בחום בינוני של 180 מעלות. כדאי לשים על הקציצות מעט שמן לפני הכניסה לתנור, שלא יתייבשו ולאפות עד שהו משחימות משני הצדדים. ועוד טריק קטן, איך שהן יוצאות מתנור לשים אותן בתוך כלי סגור, שישמרו על הלחות ושלא ייתיבשו… בתיאבון! ספרי איך יצא :)

  2. יצא מעולה!!
    האתגר בקציצות טבעוניות הוא לגרום להן להידבק ולא להתפורר במחבת, ואלה יוצאות במרקם מעולה!

  3. שלום רב האם ניתן להחליף את הקמח הרגיל בקמח אורז או כוסמת ?

    1. לא ניסיתי, ואני גם לא כל כך יודעת איך מתנהג קמח אורז או כוסמת. מדובר בחצי כוס, אז שווה לנסות, ולראות איך התערובת מרגישה, שלא תצא דביקה או דחוסה מידי. אם יש לך את שניהם בבית, הייתי מנסק קודם עם קמח הכוסמת. ספרי איך יצא :)

  4. הכנסתי את הקציצות שלא טוגנו לרוטב והכל נהפך לעיסה. אומנם עיסה טעימה אבל עיסה

  5. ניסיתי להחליף את הפטריות בקישואים (ועכשיו ממש אני מחליפה בגמבה ויוצא ממש מעולה!

  6. אוי לא… הגעתי לכאן דרך קישור שהבטיח "קציצות טבעוניות שלא מתפוררות בצלחת"… בטח לא מתפוררות בצלחת,מתפוררות לגמרי עוד במחבת!
    זרקתי עיסה שלמה מהמחבת לפח והוספתי ביצה לתערובת :-(

  7. יצא מעלף.. עשיתי עם קמח כוסמין מלא בתנור. אפיתי בטורבו על 200 מעלות 10 דקות מכל צד.. מהמם! קציצות קריספיות מבחוץ עסיסיות מבפנים. תודה רבה על המתכון

  8. ניסיתי, ויצא מעולה!!!
    פעם ראשונה שיצאו לי קציצות טבעוניות מוצלחות :))))

  9. שאלה בסיסית על בישול העדשים: בכמה מים לבשל? כמה נוזלי/עיסתי זה צריך להיות, האם צריך לסנן מהמים בסוף? תודה

  10. נראה למ שכפית וחצי מלח לכמות העיסה זה הרבה יותר מדי ויצא יותר מדי מלוח.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *