קציצות עדשים כתומות

של זהבה יצחקי

קציצות עדשים כתומות

מצרכים

½1 כוסות עדשים כתומות
2 כוסות מים
1 בצל קצוץ
1 סלסלת פטריות
5-6 שיני שום
צרור פטרוזיליה
1 גזר מגורד גס
½ כוס קמח רגיל (לגרסה כשרה לפסח, להמיר את הקמח הרגיל בקמח מצה)
½1 כפיות מלח
½ כפית כמון
½ כפית בהרט
שמן לטיגון

אופן ההכנה

מבשלים את העדשים במים עד לרכות מירבית ומצננים.
מטגנים במחבת את הבצל השום והפטריות עם מעט מלח.
בקערה נפרדת קוצצים את הפטרוזיליה מוסיפים לה את הגזר המגורד
את הפטריות המטוגנות והעדשים, מוסיפים את הקמח והתבלינים.
יוצרים קציצות מהתערובת ומטגנים במחבת משומנת.

כדאי לבדוק טעמים לפני הטיגון ולשפר תיבול, בתיאבון!

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

34 תגובות

shoko4@bezeqint.net 27/10/2014 - 08:17

היי אורי, הכנתי את התערובת (שיצאה טעימה!) ומעדיפה לאפות. כמה זמן ובאיזה חום? תודה רבה ואחלה יום.

הגיבי
תיאבון בריא 27/10/2014 - 09:28

אפשר לאפות בחום בינוני של 180 מעלות. כדאי לשים על הקציצות מעט שמן לפני הכניסה לתנור, שלא יתייבשו ולאפות עד שהו משחימות משני הצדדים. ועוד טריק קטן, איך שהן יוצאות מתנור לשים אותן בתוך כלי סגור, שישמרו על הלחות ושלא ייתיבשו… בתיאבון! ספרי איך יצא 🙂

הגיבי
shoko4@bezeqint.net 27/10/2014 - 21:30

יצא מעולה! ומאוווווד טעים 🙂

הגיבי
אביטל 25/04/2015 - 18:31

יצא מעולה!!
האתגר בקציצות טבעוניות הוא לגרום להן להידבק ולא להתפורר במחבת, ואלה יוצאות במרקם מעולה!

הגיבי
חיהלה 26/07/2015 - 22:23

עוד טריק: לאפות בטורבו! נותן אפקט של טיגון ומייצב את הקציצות

הגיבי
יעל 29/07/2015 - 16:14

הפטריות והשום פרוסים במחבת יחד עם הבצל? תודה

הגיבי
תיאבון בריא 30/07/2015 - 12:02

מתחילים עם הבצל והשום ואחרי כמה דקות מוסיפים את הפטריות

הגיבי
גילי 13/08/2015 - 22:44

אפשר להחליף את הקמח הרגיל בקמח מלא או כוסמין?

הגיבי
תיאבון בריא 08/09/2015 - 13:31

לא ניסיתי, אבל אני מניחה שכן. רק לשים לב שהתערובת לא תצא דביקה או דחוסה מידי.

הגיבי
חנה גרטנברג 08/09/2015 - 13:26

שלום רב האם ניתן להחליף את הקמח הרגיל בקמח אורז או כוסמת ?

הגיבי
תיאבון בריא 08/09/2015 - 13:30

לא ניסיתי, ואני גם לא כל כך יודעת איך מתנהג קמח אורז או כוסמת. מדובר בחצי כוס, אז שווה לנסות, ולראות איך התערובת מרגישה, שלא תצא דביקה או דחוסה מידי. אם יש לך את שניהם בבית, הייתי מנסק קודם עם קמח הכוסמת. ספרי איך יצא 🙂

הגיבי
חנה גרטנברג 08/09/2015 - 13:46

אנסה עם כוסמת בקמח שקדים . מבטיחה לעדכן

הגיבי
רינת 25/09/2015 - 16:55

הכנסתי את הקציצות שלא טוגנו לרוטב והכל נהפך לעיסה. אומנם עיסה טעימה אבל עיסה

הגיבי
יעל 21/10/2015 - 23:22

האם ניתן לוותר על הפטריות? אני ממש לא אוהבת…

הגיבי
תיאבון בריא 22/10/2015 - 17:06

לא ניסיתי, אבל אולי חציל או קישוא יעבדו פה טוב.

הגיבי
יעל 11/11/2015 - 03:22

ניסיתי להחליף את הפטריות בקישואים (ועכשיו ממש אני מחליפה בגמבה ויוצא ממש מעולה!

הגיבי
שני 27/11/2015 - 22:44

אוי לא… הגעתי לכאן דרך קישור שהבטיח "קציצות טבעוניות שלא מתפוררות בצלחת"… בטח לא מתפוררות בצלחת,מתפוררות לגמרי עוד במחבת!
זרקתי עיסה שלמה מהמחבת לפח והוספתי ביצה לתערובת 🙁

הגיבי
ענבל 23/02/2016 - 22:42

יצא מעלף.. עשיתי עם קמח כוסמין מלא בתנור. אפיתי בטורבו על 200 מעלות 10 דקות מכל צד.. מהמם! קציצות קריספיות מבחוץ עסיסיות מבפנים. תודה רבה על המתכון

הגיבי
שאלה 26/02/2016 - 15:06

אפשר להחליף את הכמון והבהרט במשהו אחר?

הגיבי
תיאבון בריא 27/02/2016 - 10:07

כן, אפשר להחליף בכל תבלין אחר שאוהבים.

הגיבי
יוליה 09/04/2016 - 12:29

ניסיתי, ויצא מעולה!!!
פעם ראשונה שיצאו לי קציצות טבעוניות מוצלחות :))))

הגיבי
לימור 13/04/2016 - 17:55

האם ניתן להקפיא?

הגיבי
תיאבון בריא 13/04/2016 - 18:25

בהחלט.

הגיבי
מונה פליישר 28/04/2016 - 14:44

הרגע קפצו מהמחבת. להתעלף! תודה רבה רבה (:

הגיבי
שירן 05/05/2016 - 13:26

כמה קציצות יוצאות לפי המתכון?

הגיבי
חן כהן 06/05/2016 - 14:15

יעבוד גם עם עדשים ירוקות?

הגיבי
שירה 07/08/2016 - 11:37

שאלה בסיסית על בישול העדשים: בכמה מים לבשל? כמה נוזלי/עיסתי זה צריך להיות, האם צריך לסנן מהמים בסוף? תודה

הגיבי
תיאבון בריא 07/08/2016 - 22:02

כתוב לבשל 1 וחצי כוסות עדשים ב 2 כוסות מים. לדעתי אם יש יותר מידי מים, אז לסנן מעט.

הגיבי
ירדן קפלן 08/08/2016 - 19:52

אפשר להחליף את הקמח בשיבולת שועל?

הגיבי
בן 20/11/2016 - 12:24

לא הבנתי לא שמים בבלנדר?

הגיבי
תיאבון בריא 20/11/2016 - 15:53

לא.

הגיבי
דורית 06/09/2018 - 23:25

נראה למ שכפית וחצי מלח לכמות העיסה זה הרבה יותר מדי ויצא יותר מדי מלוח.

הגיבי
חגית 21/10/2018 - 12:26

האם אפשר לוותר על קמח לגמרי?

הגיבי
תיאבון בריא 28/10/2018 - 10:12

לא. הוא נחוץ במתכון.

הגיבי

השאירי תגובה