קציצות עדשים כתומות אפויות

של מיכל דינר

קציצות עדשים כתומות

קציצות עדשים כתומות אפויות ללא גלוטן.

מרכיבים

תפוח אדמה גדול קלוף
250 גרם עדשים כתומות מושרות במים לכשעתיים
2 בצלים קצוצים
שן שום, קצוצה
גזר גדול מגורר בפומפייה
2 כפות קמח מש (אפשר גם קמח עדשים או קמח חומוס)
מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

אופן ההכנה

מבשלים את תפוח האדמה בסיר מים כחצי שעה עד לריכוך, מסננים ומועכים אותו לפירה.
מבשלים את העדשים הכתומות בסיר עם מים כחצי שעה, עד להתרככות ומסננים.
מטגנים במחבת את הבצל בשמן זית כ10 דקות, מוסיפים אליו את שן השום ואת הגזר המגורר וממשיכים לטגן עוד כמה דקות תוך כדי ערבוב.
מערבבים בקערה את כל המרכיבים, יוצרים קציצות בעזרת רינג בקוטר 6ס"מ ומניחים על תבנית עם נייר אפייה משומן קלות בעזרת מברשת סיליקון.
מטפטפים מעט שמן זית מעל כל קציצה, ואופים ב180 מעלות טורבו כ3/4 שעה או עד השחמה.
מוציאים את התבנית וממתינים להתקררות.
בתיאבון!

Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

5 תגובות

מיכל 14/09/2015 - 13:31

מתכון גרוע
כמויות לא מדויקות בכלל של המצרכים
ושתי כופות קמח לא מספיקות להחזיק את כל כמותהתערובת שנוצרת

הגיבי
דבורית 27/09/2015 - 20:33

עשיתי בדיוק לפי הוראות הוספתי קצת כוסברה לתערובת יצא מעולה.

הגיבי
נאוי 01/04/2016 - 21:59

מתכון מעולה! הוספתי תיבול לעדשים לפני הערבוב עם היתר- מלח, פלפל וכמון.
יצא טעים ולא התפרק,
תודה!

הגיבי
פנינה 15/04/2016 - 10:51

פנינה

נפלא. יצא טעים מדי (חטפו לי את זה מהקערה עוד לפני שהספקתי לעשות קציצות).
לא שמתי קמח כי חשבתי שהמרקם לא מצריך קמח, אז הם קצת מתפרקות באפיה
אבל טעים מאד ומומלץ בחום

הגיבי
עמית 01/09/2017 - 10:28

האם למתכון שהוא לא בהכרח ללא גלוטן, ניתן לשים קמח רגיל במקום קח מש, באותן כמויות?

הגיבי

השאירי תגובה