קציצות עדשים וקישואים

של המטבח של מאשה

קציצות טופו

חם, ואני בטוחה, כי הכלבים שלי לא מוכנים לצאת לטיול לפני 7 בערב.
אם יש לכם כלב אתם בטח יודעים שהם יעשו בשקיקה כל דבר שנכנס תחת הכותרת טיול: ביקור אצל הוטרינר? טיול. יום סידורים? טיול! העפלה להר ב5 בבוקר לראות זריחה? טיול! הכל עניין של שיווק נכון.
אבל בשבוע האחרון הם מרחיקים רק מישורת מדרגות אחת, שם הם מתנחלים להם ומתנשפים לעומתי: "העם עם המזגן!" ו"מזגן – מאז ולתמיד!". ניסיתם פעם להזיז 2 כלבים במשקל כולל של 70 ק"ג? זה מאלץ אותי לשנות את המוטו שלי מ"הכל אפשרי", ל"הכל אפשרי, חוץ מלהוציא לטיול 2 כלבים סרבנים בחום הקיץ". האמת? לא רוצים לא צריך.
זה הזמן להזכיר את קציצות העדשים וקישואים! כי גם לכם חם ואתם מחפשים רעיון לארוחה בלחמניה… את העדשים ניתן להנביט: משרים לילה במים, מעבירים למסננת מכוסה במגבת לחה, שוטפים פעמיים ביום וכשנובטים ממשיכים לפי המתכון.

מצרכים (לכ-30 קציצות)

500 גר' עדשים ירוקות מושרות ללילה
כמה עלי בזיליקום או מעט נענע
1/2 חבילת פטרוזיליה
2 בצלים
1/4 כוס קמח חומוס
1/4 כוס קוואקר דק
4 קישואים בינוניים
כף מלח ים
כף בהרט
שמן קנולה לשימון

ההכנה

מגררים את הקישואים על פומפייה גסה ומעבירים לקערה.
מרסקים את הבצל במעבד מזון לקצוץ דק ומצרפים לקישואים. מסננים את העדשים מנוזלי ההשריה ומעבירים למעבד מזון, מרסקים למרקם גרגירי ומעבירים לקערה.
קוצצים דק ביד או במעבד מזון את הירוקים ומצרפים לתערובת. מוסיפים גם את הקוואקר וקמח החומוס, בהרט ומלח, התערובת צריכה להיות לחה ודביקה, לא מוצקה אך לא נוזלית. אם יש צורך מוסיפים עוד קמח חומוס/קוואקר, ומניחים לייצוב במקרר לחצי שעה לפחות.
מחממים תנור ל180 מעלות, משמנים תבנית מרופדת בנייר אפייה בשמן קנולה בעזרת מברשת סיליקון.
לוקחים כף מלאה מהתערובת, ובשתי ידיים יוצרים קציצות שמנמנות ועגולות. עורכים בשורות בתבנית, מברישים בשמן ושולחים לתנור לכ20 דקות להשחמה.
מומלץ להגיש ברוטב, בלחמניה, או על מצע פולנטה.
בתיאבון!

המטבח של מאשה הוא שירות ארוחות טבעוניות עד הבית המספק גם קייטרינג טבעוני לאירועים, את התפריט המשתנה ניתן לקבל ישירות למייל (להצטרפות), בין המנות ניתן למצוא: קציצות שעועית מאש ואורז מלא, שעועית שחורה בירקות צלויים, מלאי כופתה, גונדי טופו, ומבחר עוגות. למתכונים נוספים ותובנות מהכיריים. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק או באתר שלה.

[printfriendly]

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

5 תגובות

חופית 07/07/2014 - 09:18

במה אפשר להחליף קמח חומוס? אני לא מוצאת באיזור שלי בשום חנות…

הגיבי
קרן 31/07/2016 - 23:49

תנסי להוסיף טחינה. אני בכל מקרה הוספתי

הגיבי
מירה ביביטקו 14/07/2014 - 22:26

שלום,

שאלה: משום מה באפייה של קציצות כרובית, עדשים…החלק הפנימי לא נאפה.
ממש מייאש
כי אני לא אוהבת דברים מטוגנים. מה עושים?

תודה

הגיבי
תיאבון בריא 15/07/2014 - 19:44

אפשר לדקק יותר את הקציצות. זה אמור לעזור.

הגיבי
קרן 31/07/2016 - 23:50

יצא מצוין. הוספתי עוד כף טחינה.

הגיבי

השאירי תגובה

דילוג לתוכן