קציצות עדשים וירקות

של נטלי שור

קציצות הפלא!
אי אפשר להפסיק לנשנש אותן. (אלא אם כן זה כבר נגמר)

מצרכים

1 תפוח אדמה
1 קישוא קלוף
1 סלק קטן קלוף
1 כוס עדשים שחורות
1 בצל קצוץ מטוגן
2 שני שום קצוצות מטוגנות
¼ כוס טחינה גולמית
3 כפות קמח
מעט כמון
פלפל ומלח גס לפי הטעם

הוראות הכנה

מגרדים בפומפייה את תפוח האדמה, הקישוא והסלק, וסוחטים מהם את המיץ בבד חיתול.
בנתיים, מבשלים עד ריכוך את העדשים שחורות (שהושרו מבעוד מועד).
את הירקות המגורדים + בצל ושום + העדשים השחורות + רבע כוס טחינה גולמית + 3 כפות קמח + מעט כמון + פלפל ומלח גס, מערבבים היטב בקערה ובדיים רטובות יוצרים כדורים ומשטחים אותם על נייר אפייה,
מכניסים לתנור עד השחמה, בערך 20 דקות. אני מניחה מעל ענפי רוזמרין טרי כדי שיספגו ממנו קצת.

טעים לצד סלט גדול ואפילו עוד קצת טחינה בצד!
בתיאבון!

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

44 תגובות

מרים מילר 18/02/2014 - 15:09

היי,

המתכונים שאתם מפרסמים נהדרים אבל אין דרך להדפיס אותם וגם לא לעשות העתק הדבק.
אולי ניתן לעשות משהו בנדון, אני לא מבשלת מול מחשב וכל פעם להעתיק…………..

בתודה מראש
מרים

הגיבי
תיאבון בריא 18/02/2014 - 15:19

היי מרים. במתכונים שהתוכן שלהם מפורסם אצלנו – יש כפתור של מדפסת, שמאפשר לך להדפיס גרסא ידידותית להדפסה של המתכון. במתכונים שנמצאים באתרים אחרים אין לנו שליטה בינתיים. אבל זה ללא ספק משהו שאנחנו חושבים על פתרונות בשבילו.

הגיבי
טליה 30/08/2019 - 06:43

הי, האם אפשר לותר על התפוא?
אשמח לתשובה מהירה
תודה

הגיבי
טוש 15/03/2019 - 10:24

יצאו ממש ממש טובות!!!
(לא היה לי קישוא – שמתי במקום אפונה ודלעת בערך במשקל של קישוא גדול)

הגיבי
לוסי 21/05/2020 - 16:04

שלום,
הגנתי את הקציצות עם ירקות יצאו חבל"ז.םעם ראשונה שלא התםרקו לי 😃תודה ,🌺🌹

הגיבי
אדר מיקי 18/02/2014 - 22:09

בדיוק מחפשת עכשיו מתכונים כאלה כדי לבשל למישהיא צמחונית שהצטרפה למשפחה.

הגיבי
מיכל 03/08/2014 - 11:54

כמה מעלות?

הגיבי
דנה 07/12/2014 - 09:59

אפשר להשתמש בבטטה במקום תפו"א?

הגיבי
ניצן 09/01/2015 - 14:27

מתכון מעולה. קיבל אצלינו 5 מתוך 5. מומלץ מאוד.

הגיבי
יעל 24/03/2015 - 16:00

המתכון נשמע מעולה!
כמה מעלות לאפות? להפוך באמצע האפייה? מה הכמות בערך שיוצאת?
תודה:)

הגיבי
תיאבון בריא 25/03/2015 - 22:03

אני לא בטוחה אבל נראה שיוצא כ-16 קציצות. תלוי בגודל. חום התנור הוא בינוני כ-180 מעלות. אפשר להפוך באמצע האפייה, שהקציצות ישחימו משני הצדדים.

הגיבי
קטי 12/05/2015 - 20:22

כמה זמן צריך להשרות את העדשים?
אפשר להשרות במים רותחים לזמן קצר?
אני רוצה להכין את הקציצות עכשיו והשריית העדשים מעכבת את ההכנה

הגיבי
רבקה 22/05/2015 - 10:16

היות והעדשים מכפילים את כמותם לאחר השרייה ,האם הכוונה לכוס לאחר השרייה או לפני?

הגיבי
זורית 08/10/2015 - 12:33

יצא מעולה. באמת אי אפשר להפסיק לאכול….

הגיבי
ויקי 16/11/2015 - 20:42

האם אפשר להשתמש בעדשים כתומות או ירוקות במתכון הזה?
האם צריך לטחון אותם?

הגיבי
תיאבון בריא 17/11/2015 - 09:53

הי ויקי. לדעתי עדשים כתומות לא יתאימו למתכון כי הן נוטות להתפרק ולהפוך למחית. הייתי מנסה את העדשים הירוקות, בלי לטחון. לעקוב אחר המתכון, ורק להחליף את העדשים השחורות בירוקות.

הגיבי
אירית 17/11/2015 - 09:47

היי
במידה ואני מכינה במולטיקיק כמה זמן אפיה זה דורש?

הגיבי
תיאבון בריא 17/11/2015 - 09:55

הי אירית. לא מכירה את המכשיר ולא ניסיתי, אבל נשמע כמו רעיון מדליק לנסות. הייתי מתחילה מ-10 דקות ובודקת כל 5 דקות עד שהן מתייצבות.
ספרי איך יצא 🙂

הגיבי
לירון 07/01/2016 - 13:15

מידת העדשים היא לאחר בישול או לפני?
האם ניתן להמיר את תפוח האדמה בירק אחר עם פחות פחמימות?

הגיבי
תיאבון בריא 07/01/2016 - 14:21

1 כוס עדשים שחורות לפני הבישול. תפוח האדמה עוזר לקציצה לא להתפרק (העמילן שבו) לא הייתי מוותרת עליו. לא יודעת לגבי ירק אחר, במידה ואת מוותרת על תפוח האדמה תוסיפי קורנפלור או קמח תפוח אדמה, כדי שזה יעזור לייצוב. (אולי כף, אני לא יודעת בדיוק כי לא ניסיתי).

הגיבי
זהבה 21/07/2016 - 12:22

קצ יצות עדשים שחורות של לילך:
חצי קילו עדשים שחורות משרה למספר שעות במים. לאחר מכן טוחנת אותם במעבד מזון.
דלורית שלמה קולפת וקוצצת אותה.
2 בצלים יבשים קצוצים.
פטרוזילה וכוזברה קצוצים
כוס קווקר טחון.
כפית סודה לשתיה.
כף כמון
כף מלח
חצי כף כורכום.
רבע כוס סויה. רבע כוס צ'ילי מתוק. מעט שמן שומשום.
מערבבת הכל לעיסה. מכינה כדורים לקציצות. מטגנת ויוצא מושלם. כולם נהנים.
ניתן להגיש עם טחינה, עם קינואה, עם עגבניות וחצילים טעים. מומלץ.

הגיבי
זהבה 21/07/2016 - 12:27

להוסיף תבלינים לפי הטעם. וכמובן פלפל שחור.

הגיבי
זהבה 21/07/2016 - 12:29

החיים קלים כשיש מעבד טוב. אני עובדת עם מעבד פיליפס טחינה , קיצוץ. חשוב מאוד כשבבית יש ילדים טבעוניים. מומלץ .

הגיבי
ענבל 02/02/2016 - 14:08

הי, כמה זמן צריך להשרות עדשים שחורות? תודה

הגיבי
תיאבון בריא 02/02/2016 - 14:37

רצוי שעה, שעתיים. אם ממהרים אפשר לדלג על ההשרייה.

הגיבי
ענבל 04/02/2016 - 11:24

תודה רבה!

הגיבי
ויקה 08/02/2016 - 13:45

היי,
כמה שעות הכי הרבה אפשר להשרות את העדשים?
פשוט אני יוצאת וחוזרת בערב (:

הגיבי
תיאבון בריא 08/02/2016 - 18:11

הי ויקה 🙂 אין שום בעיה להשרות אותם גם 12 שעות.

הגיבי
נועם 09/02/2016 - 15:42

החלפתי את התפו"א בבטטה, את הקמח בקמח עדשים כתומות ושמתי טחינה מלאה גולמית. שמתי הרבה יותר זמן בתנור בגלל שהקציצות יצאו מאוד רכות בפנים אז השארתי עוד זמן, יש רעיון למה? אולי הייתי צריכה לשים יותר טחינה וקמח? או קציצות שטוחות יותר?

הגיבי
תיאבון בריא 09/02/2016 - 15:56

היי נועם 🙂 יש מצב שהתפוח אדמה חיוני כאן – העמילן שבו עוזר לייצב את הקציצה. אולי היו הרבה מים בתערובת ובגלל זה זה יצא רך? מנסיון של הכנת קציצות ופשטידות – יש סיכוי טוב שלילה במקרר יעזור להתייצבות שלהן. אני מציעה שתתני להן את הלילה ומחר תנסי לטגן אותן או לחמם בתנור או במיקרו. הן אמורות להיות סבבה. מקווה שעזרתי וספרי איך יצא.
רעות

הגיבי
לינוי 26/05/2016 - 18:57

במה אפשר להחליף את הטחינה ?

הגיבי
חן 02/06/2016 - 15:06

במה אפשר להחליף תקמח?

הגיבי
תיאבון בריא 02/06/2016 - 15:22

אפשר לשים קמח חומוס או קמח עדשים. לא ניסתי להכין בלי קמח כך שאני לא יכולה להבטיח שהקציצות תצאנה כמו שצריך.

הגיבי
צופית 14/07/2016 - 11:52

נשמע מעולה! מה אפשר במקום הסלק?

הגיבי
אנית 18/07/2016 - 18:00

כדאי להכניס את הרוזמרין לרשימת הרכיבים. קניתי והכנתי, ואז התבאסתי שאין לי רוזמרין

הגיבי
טלי 29/07/2016 - 19:51

הכנתי עם עדשים ירוקות כיון שלא מצאתי לקנות שחורות, חוץ מזה, עכבתי אחר המתכון ויצא מאוד יבש. נראה לי שפחות מכוס עדשים, היה עדיף. לא הרגישו את שאר הירקות בכלל…

הגיבי
לילך 03/09/2016 - 13:17

כמה זמן צריך לבשל את העדשים לאחר ההשריה, ועם כמה כוסות מים?

הגיבי
אסף 14/09/2016 - 16:08

שלום רציתי לדעת האם צריך לבשל את התפוח אדמה/סלק/קישוא לפני הכנסתם לתערובת?
תודה

הגיבי
תיאבון בריא 14/09/2016 - 16:53

לא, אין צורך בבישול. הם ״יתבשלו״ באפייה.

הגיבי
איילת 13/02/2017 - 12:29

הי, יש לי עדשים שחורות מונבטות (כלומר היו במים כבר יומיים שלושה). האם עדיין יש צורך לבשל אותן?

הגיבי
לירון 18/03/2017 - 23:23

לא היה לי בבית תפוח אדמה אז הכנתי עם בטטה והוספתי גם שיבולת שועל. יצא מעולה והתגבש בלי בעיה. אחלה מתכון!

הגיבי
אורטל 06/06/2017 - 19:32

וואו הריח עכשיו בכל הבית…ניראות כמו קציצות בשר . מעולה וקל להכנה! תודה .

הגיבי
חנה 08/06/2017 - 22:22

מתכון מעולה!!
ממש שווה לנסות.
מאוד אוהבים אצלנו.

תודה רבה!

הגיבי
טוש 24/03/2019 - 17:44

שלום!
באתי להגיב שהקציצות יצאו מעולות וכבר אני משרה להנבטה שוב עדשים שחורות כדי להכין עוד…
תודה על המתכון 🙂

הגיבי

השאירי תגובה

דילוג לתוכן