קציצות בנוהל 🙂 קל, פשוט וטעים.
מצרכים לכ-18 קציצות
800 גרם תפרחות כרובית מבושלות
1 כוס קמח מצה
1 כף אבקת מרק בצל
1 כף אבקת מרק עוף
3 כפות טחינה מעורבבות במעט מים – לערבב עד למרקם משחתי
1 כף שמן
שניה לפני שמתחילים
1. כמובן שאפשר לשים כתיבול תבלינים אחרים שאוהבים כמו: אבקת שום, כמון, מלח ופלפל וכד׳.
2. השתמשתי בחבילת כרובית קפואה שהפשרתי בעזרת מים חמים.
אופן ההכנה
מפשירים את הכרובית בעזרת מים חמים. אחרי שהוא מפשירה מסננים את המים וחותכים את הכרובית קטן ככל האפשר, במיוחד את הגזעים. מניחים את הכרובית הקצוצה בקערה מוסיפים אליה את שאר המרכיבים ומערבבים היטב עד לתערובת אחידה. מניחים במקרר לכ-15 דקות (זה עוזר לתערובת להתייצב).
מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים אותה מעט. מוציאים את בלילת הקציצות מהמקרר ויוצרים קציצות בעזרת הידיים. אפשר להרטיב מעט את היידים במידה והבלילה מתחילה להידבק. מברישים את הקציצות במעט שמן ואופים אותן בתנור בחום בינוני של 180 מעלות כחצי שעה או עד שהן משחימות. במהלך האפיה הופכים את הקציצות שיחימו גם מהצד התחתון.
בתיאבון!
3 תגובות
היי, תודה על המתכון!
במה אפשר להחליף את הקמח מצה אם אין לי? (קמח לבן זה סבבה?)
אם יש לי כרובית טרייה, פשוט לבשל אותה לפני עד שהיא מתרככת?
קמח לבן/קמח מלא/מה שיש לך בבית. הייתי נותנת לכרובית חצי בישול (ואולי לא לבשל בכלל? – לא ניסיתי), כי היא עוד תתרכך בתנור.
זה המתכון של קציצות הברוקולי – אותו עיקרון רק ברוקולי במקום כרובית.
האם ניתן להקפיא ולחמם?
תודה