קציצות טופו וסלק

קציצות הבית שלנו, מתכון נהדר, פשוט וזריז לקציצות טופו שמקבלות אליהן באהבה איזו תוספת שרק תבחרו. הגרסה האהובה עליי כוללת סלק חי שצובע את ה כ ל באדום-ורוד חושני וצבעוני.
הכמויות פה משוערות בלבד. בשלו מהלב והתאימו לטעם שלכם.

מרכיבים

2 סלקים בינוניים, קלופים ומגורדים בפומפייה גסה
3-4 שיני שום קלופות (אפשר פחות. עניין של העדפה)
1 בצל סגול קטן, קצוץ לקוביות קטנטנות או 1-2 בצל ירוק פרוס דק
1 חבילת טופו
1/3 כוס שיבולת שועל טחונה לקמח במעבד מזון או מטחנת תבלינים
3 כפות שמן זית
1/3 זר כוסברה (יאממ) או פטרוזיליה (פחות יאממ) קצוץ דק
פפריקה אדומה / כמון / מלח / פלפל

הוראות הכנה

מעבדים את הטופו במעבד מזון עם השום ו- 3 כפות שמן זית עד שהוא נהפך למחית חלקה, ממש משחה. זה מה שידביק את הקציצות יחד. מעבירים לקערה ומוסיפים את הסלק המגורד, הבצל הקצוץ, הירוקים שקצצנו ואפשר כבר לתבל – מלח, פלפל שחור, כמון ופפריקה. תבלו בנדיבות זה מה שנותן את הטעם. לוקחים את קמח שיבולת השועל ומתחילים מלהוסיף 3 כפות. השיבולת מייצבת את התערובת ע"י ספיחת נוזלים אבל לא להוסיף יותר מדי. מתחילים לערבב יחד (עם הידיים. כן. קשה לערבב טוב עם כף) את כל החומרים עד ליצירת מסה אחידה ומעורבבת היטב. אני מערבבת את זה בתנועה לישה, כאילו זה בצק, מלמטה למעלה. המסה צריכה להיות בעלת גוף, יציבה, דבוקה היטב ועם זאת לא דביקה מדי כדי שתוכל להיות קלה לעיבוד. אם צריך, הוסיפו עוד כף או שתיים של הקמח. טעמו את התערובת ותקנו תיבול אם צריך. זה הזמן להדליק תנור על 180 מעלות ולשים נייר אפייה על התבנית.

קציצות טופו וסלק

עם ידיים רטובות קלות יוצרים כדורים מעט יותר קטנים מכדור פינג פונג ומועכים אותם בין שתי הידיים ליצירת קציצה פחוסה. שמים על התבנית בשורות יפות ומכניסים לתנור. בודקים את מצבן אחרי 10-15 דקות. הופכים אחת, אם התחתית קיבלה צבע שחום, הופכים כך שהצד השני ישחים גם. בודקים שוב אחרי 5 דקות וכשהן שחומות מוציאים. חשוב לתת להן להתקרר מעט, הן מתייצבות הרבה יותר אחרי שהטמפרטורה שלהן יורדת.

נשמרות מצויין בקירור עד 5 ימים, כיפיות ביותר (!) בתוך סנדוויץ' עם חרדל, עגבנייה ובצל.

 

מוזמנים לקרוא עוד בבלוג של נועה: יחפנים – מנימליזם בעולם החדש
שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

11 תגובות

חני 26/07/2015 - 22:15

יצא מעולה 🙂

הגיבי
תמר 12/09/2015 - 15:56

טופו משי או טופו רגיל??

הגיבי
עדי 29/09/2016 - 10:21

הסלק צריך להיות אפוי/מבושל?

הגיבי
תיאבון בריא 29/09/2016 - 13:34

מבושל. אפשר גם להשתמש בסלק שמגיע בוואקום.

הגיבי
מור 08/09/2018 - 15:48

בתיאור המתכון כתבת סלק חי.. מבלבל..

הגיבי
תמרה 07/02/2020 - 17:44

אני שמתי סלק חי אבל באמת הייתי צריכה להכפיל את משך האפייה…

הגיבי
נועם 03/04/2019 - 17:57

נשמע מעולה! אין לי כוס מדידה. כמה כפות זה שליש כוס שיבולת שועל?

הגיבי
תיאבון בריא 04/04/2019 - 09:44

בערך 4 כפות גדושות

הגיבי
יעל 12/04/2020 - 22:20

יאממ
ואני רק בת 10 אבל מבשלת לבד ויצא מוש-לם

הגיבי
הדר 05/05/2020 - 19:55

יעבוד לדעתך עם קמח עדשים במקום שיבולת שועל?

הגיבי
נעמי 17/03/2021 - 20:24

הקציצות מבוקשות מאד אצל הנכדה הטבעונית בת השנה ואצל הוריה. גם הגננת אוהבת .
מעולות ואני עושה עם סלק חי.
תודה על המתכון הנפלא

הגיבי

השאירי תגובה