קציצות רכות ונימוחות שכיף וקל להכין.
רציתי להכין משהו הודי אבל לא היו לי את המצרכים הדרושים בבית. אפשר לראות במתכון הזה רוטב דומה ולא פחות טעים. אגב אם אין לכם חשק להתחיל להכין קציצות, גם קוביות טופו יכולות לעבוד פה, רק לבשל אותן כ-10 דקות יחד עם הרוטב. תיהנו ובתיאבון!
מצרכים
לכ-13 כופתאות
2 תפוחי אדמה בינוניים
½ חב׳ טופו, בערך 150 גרם
½ צרור כוסברה (צרור כזה שקונים בשוק)
½1 כפיות מלח
½ כית פלפל שחור
½ כפית כורכום
לרוטב
2 בצלים בינוניים
3 עגבניות
2 שיני שום
1 כפית קייג׳ון – לא חובה
1 כפית מלח
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
1 כוס מי הבישול של תפוחי האדמה
½ כוס קרם קוקוס
שניה לפני שמתחילים
1. אפשר להשתמש במשחות קארי שונות במקום תבלינים.
2. לא מבשלים את הכופתאות יחד עם הרוטב, רק מגישים אותם ביחד. הן מאוד רגישות ורכות.
3. ניסיתי לטגן בטיגון עמוק – חוץ מתוספת רבה של שמן לא ראיתי הצדקה לטיגון.
4. אם יש לכם זרעי כמון, הל וכוסברה – טגנו אותם שניה לפני שאתם שמים את השמן ומתחילים לטגן את הבצל.
אופן ההכנה
מתחילים בכופתאות
מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לקוביות גסות. מניחים בסיר עם מים, כך שהמים יכסו את תפוחי האדמה, מוסיפים כ-3 כפיות מלח ומביאים לרתיחה. כשהסיר רותח מנמיחים את האש ומבשלים עוד 20 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים. כעבור 20 דקות, מסננים את המים – אך שומרים כוס אחת של מי הבישול – נשתמש בה לרוטב.
מועכים את תפוחי האדמה עד למרקם של פירה, מוסיפים את הטופו – מפוררים אותו בעצרת היידים. מוסיפים כוסברה קצוצה ואת התבלינים וממשיכים למעוך עם מוערך הפירה או שמערבבים היטב עם כף. טועמים ומתקנים את התיבול אם צריך. קורצים עיגולים מתערובת הפירה ומניחים על תבנית עם נייר אפיה משומן. אופים בתנור כ-20 דקות. מידי פעם מסובבים קצת את הקציצות שיקבלו מעטה פריך מכל הכיוונים.
בנתיים מכינים את הרוטב
קוצצים את הבצל ומטגנים אותו במעט שמן במחבת, עד שהוא משחים. מוסיפים את שיני השום הקצוצות ומערבבים. חותכים את העגבניה לחתיכות גסות ומוסיפים אל המחבת. מערבבים היטב ומוסיפים את התבלינים. מטגנים דקה או שתיים עד שהתבלינים נטמעים בתבשיל. מוסיפים רבע ממי הבישול של תפוחי האדמה ומבשלים עוד כחמש דקות, עד שהעגבניות רכות. מעבירים את תכולת המחבת אל מעבד מזון או כוס רחבה (זו שבאה עם הבלנדר-מוט), מוסיפים את חצי כוס קרם הקוקוס וחצי כוס ממי הבישול וטוחנים עד שנוצר רוטב אחיד. טועמים ומתקנים את התיבול אם צריך.
מעבירים את הרוטב אל המחבת מוסיפים אליו את רבע כוס מי הבישול ומביאים לרתיחה – זהירות שלא ישפריץ לכל עבר. בשלב הזה הכופתאות אמורות להיות מוכנות. מוסיפים אותן אל המחבת, מפזרים כוסברה או פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
בתיאבון!
18 תגובות
הי באתי להכין ואני רואה ששכחתי כוסברה.. כמה זה קריטי? במה ניתן להחליף? יש לי קוביות כוסברה קפואה ופטרוזיליה.
תודה
לא קריטי, העיקר שזה יהיה תיבול לטעמך. אפשר להשתמש בכוסברה/פטרוזילה קפואה.
תודה רבה..
אחזור לדווח איך יצא. כל הבית מחכה (:
חוצמזה לא כתבת לכמה חום לכוון את התנור
180 מעלות.
טבעונית מתחילה..
אשמח להמלצה ספציפית איזה טופו (של איזו חברה) לקנות.
תודה רבה!!!
הי רעות. למתכון הזה אני ממליצה על טופו ״רגיל״, זה שנמכר בכל סופר במדפי הגבינות. מניסיון אין הרבה הבדל בין החברות ואני בדרך כלל הולכת על הטופו הכי זול וזה שזמין במכולת הקרובה לביתי (חשוב, לבדוק את תאריך התפוגה). אם אני בסופר עם מבחר גדול אעדיף את הטופו של ״שיזן – טופו יפני״ (באריזת קופסא אדומה), אני מוצאת אותו בטבע קסטל.
שיהיה המון בהצלחה עם הטבעונות, מוזמנת להציץ במגזין שלנו לקבל עוד מידע שכיף לקרוא 🙂
למגזין
תודה רבה על בתשובה!!
אני מבינה שעכשיו בקיץ הטופו קצת בעייתי… יש לך רעיון לקציצות אחרות שיכולות להתאים עם הרוטב בזה?
ניסיתי קציצות עדשים ויצא לי יבש מאודדדד
ודרך אגב, איפה רואה את המגזין??
תודה רבה!!!
היי. לא חושבת שיש בעיה עם טופו בקיץ… 🙂 לא שמעתי על בעיה כזו אף פעם… פשוט כשקונים טופו לשים לב טוב לתאריך התפוגה.
לגבי קציצות אחרות… אני חושבת שקציצות עדשים כתומות יעבדו פה טוב כמו המתכון הזה: קציצות עדשים כתומות.
את המגזין את יכולה למצוא בתפריט הראשי של האתר, מעלה או בלינק הזה: המגזין של תיאבון בריא
בהצלחה!
יצא מעולה! תודה רבה:)
כיף לשמוע! 🙂
היי במה ניתן להחליף את תפוחי האדמה? אני רגישה
לי יש מתכון של כוס וחצי פירורי לחם + כף קורנפלור במקום התפוח אדמה (וגם בצל אחד שנטחן עם הטופו בבלנדר). יוצא טעם טיפה לחמי אבל טעים.
הי רעות,
המתכון נראה טוב מתכוונת לנסות בקרוב.
כמה "רגישות" הקציצות? אם יחסית מאוד, האם אפשר לייצב אותן איכשהו?
אולי קמח עדשים ומיים? אולי טפיוקה? קורנפלור? מה נראה לך?
תודה
הן רגישות. ככל שיהיו יותר זמן בתנור כך יהיו קראנצ׳יות בחוץ. אפשר להוסיף מעט קורנפלור (או קמח טפיוקה, זה לא משנה) לייצוב נוסף. אך לא להגזים, יש לקורנפלור טעם משתלט.
ניסיתי ויצא ממש מוצלח וטעים, תודה רבה!
כיף לשמוע! תודה שחזרת לדווח 🙂
הכנתי אתמול, יצא מהמם. תודה!
ושאלה קטנה – אפיתי את הקציצות 40 דקות ובישלתי רק 3 דקות ברוטב, אבל עדיין יצאו רכות מדי.. אפשר אולי להוסיף להן משהו כדי שיחזיקו יותר? קמח-משהו? אולי יותר טופו מתפוחי אדמה?