קציצות חריימה עדשים

את הקציצות הכנתי בשביל שיהיו לי למשך השבוע (להקפאה) ואז על הדרך החלטתי להכין גם רוטב חריימה פיקנטי ולהכניס חלק מהן.
*הכמות לקציצות גדולה מהכמות שתכנס לסיר.

מצרכים לקציצות

3 כוסות עדשים ירוקות מושרות ללילה
2 בצלים לבנים
שתי פרוסות חלה – רטובות
חצי כוס פירורי לחם
3/4 כוס שיבולת שועל טחונה
תבלין גריל עוף
כפית מלח
פלפל שחור
שום גבישי
חופן פטרוזיליה קצוצה

חומרים לרוטב

שני בצלים אדומים – קצוצים
גזר – מקולף וקצוץ
חצי גמבה קצוצה
עגבנייה בשלה – קצוצה לקוביות
4-5 שיני שום קצוצות
רסק עגבניות קטן
פפריקה מתוקה
מלח
פלפל
תבלין צ'ילי
2 דפי אצות נורי

אופן ההכנה

הכנת הקציצות

לטחון במעבד מזון את העדשים – להעביר לקערה.
לטחון את הבצלים ביחד עם פרוסות החלה ולהוסיף לקערה.
לטחון את שיבולת השועל ולהוסיף לקערה.
לטחון את הפטרוזיליה ולהוסיף.
להוסיף את שאר המצרכים, לערבב היטב, לטעום ולתקן תיבול. להכניס את הקערה למקרר להתמצקות (20-30 דקות).
לשמן נייר אפייה. לקחת קערה עם מים, לקחת כמות של כף ובידיים רטובות\משומנות ליצור קציצה יציבה(לדחוס).
לאפות ב-200 מעלות טורבו למשך 20 דקות, להוציא, להפוך ולאפות עוד כעשר דקות.
להוציא את הקציצות ולתת להן להצטנן.

הכנת הרוטב

לטגן את הבצל ב2-3 כפות שמן, להוסיף שום, גזר, גמבה ולערבב כמה דקות לריכוך. להוסיף את העגבניות, רסק, תבלינים, לפורר את האצות ומעט מים רותחים.
לצמצם קצת, להוסיף מים, להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל כ20-30 דקות לצמצום נוסף.
לכבות את האש, ולהוסיף את הקציצות ולערבב בעדינות.

בתיאבון!

ניר קרסנר – אוהב לבלות במטבח ולחקור את השפע הקולינרי הטבעוני.

You may also like

10 תגובות

טובה 21/06/2016 - 15:19

אוף, זה נראה טוב…

הגיבי
גילי 09/07/2016 - 09:28

נראה טוב. השאלה הגדולה במה אפשר להחליף את פירורי הלחם, החלה ושיבולת השועל למי שלא אוכל קמח חיטה?

הגיבי
טטיאנה 16/04/2019 - 22:42

האם אפשר לטחון את העדשים בצלים חלה שיבולת שועל פטרוזיליה ושאר התבלינים יחד?
טטיאנה
תודה

הגיבי
Naama 19/01/2017 - 23:57

איך אפשר לטחון? יש לי בלנדר vitamix ומקל בלנדר. לא נראה לי שאף אחד מהם יעמוד בזה…

הגיבי
עינת 27/05/2019 - 16:31

עובד גם עם מקל בלנדר!

הגיבי
מיכל לין 29/11/2017 - 09:36

האם אפשר לוותר על האצות?

הגיבי
Anonymous 06/01/2018 - 14:22

אפשר אבל אז לא יהיה לזה טעם כמו של דגים

הגיבי
טטיאנה 16/04/2019 - 22:39

האם אפשר לטחון את העדשים בצלים חלה שיבולת שועל פטרוזיליה ושאר התבלינים יחד ?
תודנ

הגיבי
עינת 27/05/2019 - 16:36

אחלה מתכון! טעים מאוד! תודה!

הגיבי
אילנה קוסטיקה 31/12/2019 - 11:41

הי עינת,
האם זה אומר שעשית את המתכון? אני שואלת שאם כן, אשמח שאת תעני לי בבקשה.
כתוב לטחון את הכל בנפרד, אבל כשטוחנים את הבצל יש תמיד הרבה נוזל שצריך או לא צריך? להוציא, או שהלחם (שאני מעדיפה מדגנים מלאים) סופג את הנוזל?
תודה מראש לתגובתך :-) אילנה

הגיבי

השאירי תגובה