מתכונים למנות עיקריות

קציצות חוביזה עם תירס ופוטטוס

קציצות חוביזה טבעוניות

מצרכים

כ-2 כוסות אורז מלא מבושל (שנשאר מלפני יומיים)
2 חופנים של קשיו (לא מושרה)
צרור חוביזה מהשדה
חופן או שניים של תירס קפוא או מקלח – מה שיש, להעביר במים חמים לכמה דקות
1 בצל אחד
מעט פטרוזיליה
אבקת שום
מלח

לפוטטוס

4 תפו”א אדומים בינוניים
תבלינים (מלח, אבקת שום, תבלין על האש ופפריקה מעושנת)
שמן

אופן ההכנה

וודג’ס – פוטטוס

חותכים את התפו”א לחתיכות עבות (6 חתיכות מכל תפו”א), מערבבים בצד שמן עם התבלינים ויוצקים על התפו”א. מערבבים היטב ומכניסים לתנור חם מאוד, 220-240 מעלות ל-10-15 דקות.
בשלב הזה משלבים את הקציצות (ראו למטה) ומוריד את החום לבערך 180 מעלות כדי ליעל את זמן העבודה של התנור ולקצר את הבישול. מידי פעם מערבבים את התפו”א שלא ישרף.

קציצות

את הקשיו טוחנים עם הבצל והתבלינים ומוסיפים את האורז, טוחנים עוד קצת ואז מוסיפים את עלי החוביזה והפטרוזיליה. מקבלים מרקם של גלם לקציצות, בצקי ולח. מוסיפים את התירס ומערבבים (לא טוחנים). אפשר לסדר על תבנית משומנת ולעצב ביד או עם רינג מתכת משומן. (פה הן נכנסות לתנור – כפי שכתוב קודם, ופוגשות שם את התפו”א שכבר עבר חצי בישול, אם כי הצבע שלו כבר דיי שחום)
מידיי פעם אפשר לבדוק את התפו”א, אם הוא רוצה לצאת כמה דקות לפני הקציצות אפשר לתת לו להמתין כבר מחוץ לתנור.
אחרי כ-20 דקות שהקציצות בתנור, מוצאים אותן והופכים אותן, מחזירים לעוד 10-15 דקות.
בתיאבון!

יקיר פולק- צלם אמן ובשלן, הפך מטבח לצלם, אוהב מאוד לצלם אנשים וטבע ולבשל מאכלים טבעוניים.
מוזמנים לראות עבודות שלו באתר yakirpollak.com
Loading💛 הוספה למועדפים

השאר תגובה