קציצות זוקיני ושקדים ללא גלוטן

של חני מרגולין

חברה שאינה צורכת גלוטן, ביקשה את מתכון קציצות הזוקיני הנפלאות. הן אינן מתפרקות, רכות ונמסות בפה, טעימות מאד גם קרות ולכן מתאימות לקחת לפיקניק. המתכון קל להכנה, כשלמעשה רשימת המרכיבים ארוכה יותר מאופן ההכנה…
להצלחה מיירבית יש להקפיד על ההוראות המדוייקות המופיעות במתכון.

המתכון נערך בעזרת כוס מידה בנפח 240 מ"ל


מצרכים

400 גרם זוקיני ירוק קלוף למחצה בתנועות גרוד-בעזרת סכין, מגורר גס
500 גרם תפוחי אדמה מזן דזירה {אדום} לא קלוף שטוף היטב ומגורר גס
400 גרם בצלים סגולים חתוכים לקוביות קטנות
1 כוס קוואקר דק
100 גרם שקדים טחונים
3 כפות טחינה גולמית
2 כפות שמן זית כתית מעולה
2 כפיות שטוחות תבלין פילדלפיה
1 כפית שטוחה אבקת אפייה ללא אלומיניום
1 כפית אורגנו מיובש
1 כפית שטוחה מלח הימלאיה ורוד דק
חצי כפית פלפל שחור טחון
שמן זית לשימון שתי התבניות-2 כפות לכל תבנית {אפשר מעט יותר לפי הצורך}

אופן ההכנה

1. מחממים תנור לחום 200 מעלות בתכנית טורבו+חום עליון ותחתון.
2. סוחטים היטב את הזוקיני והתפו"א המגוררים, במגבת מטבח נקייה או בעזרת
הידיים ומעבירים לקערה. מוסיפים את כל שאר החומרים ולשים היטב {באופן
שלשים תערובת לקציצות} לעיסה דביקה-תהליך שלוקח מספר דקות.
3. יוצרים 16 כדורים ומניחים אותם בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, משומן
ב-2 כפות שמן זית. מומלץ להפוך כל כדור על צידו השני, ומיד לשטח אותו
מעט. {ראו תמונה לפני האפייה} הפיכת הכדור חוסכת את השימון מלמעלה. אופים
כ-18 דקות, הופכים וממשיכים לאפות עוד כ-7 דקות. מוציאים את התבנית ומיד
מכניסים את התבנית השנייה עם ה-16 קציצות הנותרות.
מגישים עם סלט, ונהנים.
אם תכינו, ספרו איך יצא.
בתיאבון!

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה