קציצות ברוקולי

של דנה יצחקי
צילום: דנה יצחקי

מצרכים

חצי חבילת ברוקולי קפוא, כ-400 גרם
2 גזרים מגורדים גס (לסחוט מנוזלים)
1 בצל גדול מגורד גס (לסחוט מנוזלים)
קצת זרעי צ׳יה (לא חובה)
כ-2-3 כפות פירורי לחם
בלילת קמח עדשים ומים – עד למרקם כמו של טחינה, כ-2-3 כפות
מלח / פלפל וקארי – לפי הטעם

אופן ההכנה

מבשלים את הברוקולי במים עד שהוא מפשיר ומתרכך. חותכים לחתיכות קטנות ומניחים בקערה. מוסיפים את שאר המרכיבים לקערה ומערבבים היטב. מכינים קציצות ומטגנים בשמן עד להשחמה משני הצדדים.

מניחים על צלחת עם נייר סופג כדי לספוג את שאריות השמן. בתיאבון!

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

5 תגובות

אלומה 28/06/2019 - 12:15

יצאו ממש טעימות! תודה!

הגיבי
רונית 04/07/2019 - 21:12

היי
יש אפשרות להוסיף טחינה במקום הקמח והמים ?
אפשר לאפות את הקציצות במקום לטגן?
תודה מראש

הגיבי
תיאבון בריא 05/07/2019 - 09:49

אפשר לנסות לשים טחינה, אבל העדשים משמשים כחלבון קושר, אז יש מצב שהקציצות לא תצאנה הכי יציבות שיש.
אם החלטת לאפות, שמני את הקציצות קצת מלעלה, להוסיף להן עסיסיות ושלא יתייבשו בתנור.

הגיבי
רונית 07/07/2019 - 10:29

היי
הכנתי עם טחינה ואפיתי בתבנית
מאפינס עם ספרי שמן מלמטה ולמעלה
ויצא מעולה

הגיבי
שירי 05/07/2019 - 12:24

היי אפשר במקום קמח עדשים להשתמש בקמח חומוס? תודה!

הגיבי

השאירי תגובה

דילוג לתוכן