מתכונים למנות עיקריות

קציצות ברוקולי

צילום: דנה יצחקי

מצרכים

חצי חבילת ברוקולי קפוא, כ-400 גרם
2 גזרים מגורדים גס (לסחוט מנוזלים)
1 בצל גדול מגורד גס (לסחוט מנוזלים)
קצת זרעי צ׳יה (לא חובה)
כ-2-3 כפות פירורי לחם
בלילת קמח עדשים ומים – עד למרקם כמו של טחינה, כ-2-3 כפות
מלח / פלפל וקארי – לפי הטעם

אופן ההכנה

מבשלים את הברוקולי במים עד שהוא מפשיר ומתרכך. חותכים לחתיכות קטנות ומניחים בקערה. מוסיפים את שאר המרכיבים לקערה ומערבבים היטב. מכינים קציצות ומטגנים בשמן עד להשחמה משני הצדדים.

מניחים על צלחת עם נייר סופג כדי לספוג את שאריות השמן. בתיאבון!

Loading💛 הוספה למועדפים

5 תגובות

  • היי
    יש אפשרות להוסיף טחינה במקום הקמח והמים ?
    אפשר לאפות את הקציצות במקום לטגן?
    תודה מראש

    • אפשר לנסות לשים טחינה, אבל העדשים משמשים כחלבון קושר, אז יש מצב שהקציצות לא תצאנה הכי יציבות שיש.
      אם החלטת לאפות, שמני את הקציצות קצת מלעלה, להוסיף להן עסיסיות ושלא יתייבשו בתנור.

השאר תגובה