לכל אחד יש את המתכון המנצח שלו: לעוגה, לפשטידה, לקציצות… את הקציצות האלו יצרתי מתערובת שאני משתמשת להכנת הפשטידה המנצחת שלי. במקום לשפוך את התערובת לתבנית, יוצרים קציצות באיזה גודל שרוצים (לי זה הספיק לכ-15 קציצות בגודל בינוני), הן לא מתפרקות והטעם מצוין. מתכון מומלץ ביותר:
מצרכים
חב’ ברוקולי קפוא
1 כוס קמח מלא
3 כפות טחינה מלאה מעורבבות עם מעט מים (עד מרקם משחתי)
1 כף אבקת מרק בטעם עוף
1 כף אבקת מרק בצל
אופן ההכנה
מפשירים את הברוקולי בקערה בעזרת מים חמים. מסננים מנוזלים. חותכים את הברוקולי לחתיכות קטנות.
מוסיפים לקערה את שאר המצרכים ומערבים היטב (בעזרת הידיים), עד שמתקבלת עיסה אחידה.
יוצרים קציצות ומניחים על תבנית משומנת. את הקציצות מושחים במעט שמן שלא ייתיבשו בתנור.
אופים בתנור שחומם של-180 מעלות עד שהקציצות משחימות (כ-30 דק’). במהלך האפייה הופכים את הקציצות שישחימו מהצד השני גם כן.
בתיאבון!
48 תגובות
שלום,
המתכון נראה נהדר… אבל האם אפשר להחליף את האבקת מרק במשהו אחר? אני לא משתמשת בזה. תודה רבה
היי ענת. אבקות מרק משמשות כאן בעיקר לטעם. אם הן פחות זורמות לך, נראה לי (לא ניסיתי) שאפשר לשים תערובת של תבלינים שאת אוהבת. שימי לב שכדאי להמליח את התערובת טיפה יותר מבד"כ, כי הטעם של המלח יורד טיפונת באפייה.
ממה עשוייה אבקת מרק עוף? אם זה עשוי חלילה ממוצרים מן החי אז ….
יש אבקות פרווה ללא מוצרים מן החי, ויש גם אבקות אורגניות בחנויות טבע. אם לא כתוב שזה מכיל עוף לרוב זה בסדר.
בניצת הדובדבן יש אבקת מרק טבעונית נהדרת
מעולנ! סוףסוף קציצות שנאפות לי טוב בתנור:)
במקום אבקת מרק שמתי פטרוזיליה שמיר וכוסברה קצוצים. תיבלתי כמון ראס אל חנות בהרט מלח ופלפל
במה אפשר להחליף את הטחינה?
לא ניסיתי, אבל אני מניחה שקמח עם מעט מים. שהתערובת תגיע למרקם כמו של טחינה.
אפשר לטחון שתי כפות פשתן עם 6 כפות מים וזה מחליף כל מסה שמדביקה תערובות כמו תחליף ביצה ממש. בזה אני משתמשת לאפיית עוגות במקום ביצים. אני חושבת שזה יכול להחליף טחינה.
באיזה יחס לביצה?
נראה לי מתאים לפחות חלק מהטחינה (שיש לה טעם קצת תוקפני) להמיר במיסו.
אבקת מרק נו באמת ….
צודקת בעניין האבקת מרק,כל אוכל הוא חסר טעם וטעמו אבקת מרק…
הכנתי ויצא מעולה! איזה כיף למצוא מתכון ללביבות שאפשר לאפות ועדיין יוצאות כל כך טעימות. תודה!!!
האם אפשר לדעת כמה קלוריות יש בכל קציצה?
היי יהודית. יש כל מיני אתרים שיכולים לחשב לך את כמות הקלוריות לפי רשימת מרכיבים.
לדוגמא האתר foodsdictionary
במקום אבקת מרק השתמשתי בעירית ופטרוזיליה. לפני האפיה טבלתי אותם בשומשום קלוי. יצא טעים מאוד.
נראה טעים..
האם אפשר להשתמש בקמח חומוס במקום קמח מלא?
תודה
לדעתי אפשר ושווה לנסות, אני אישית לא ניסיתי…
אפשר להכין את הקציצות עם תרד במקום ברוקולי?
הי שירלי. אפשר. אבל קחי בחשבון שהיא תצא נמוכה יותר (שטוחה יותר) וצריך לוודא שסוחטים היטב את התרד ממים, במידה ומשתמשים בתרד קפוא.
הי רעות! הקציצות נראות נהדר ואני מתה על ברוקולי. לדעתך יעבוד גם עם קמח לבן? ושאלה נוספת- אין לי אבקת מרק פטריות, יש לך המלצה לתבלין אחר במקום?
תודה רבה
יעבוד סבבה עם קמח לבן, רק שימי לב שאין יותר מידי נוזלים. בסוף אמור לצאת מעין עיסה שכזו… למתכון צריך אבקת מרק בטעם עוף ובצל. אם אין, אפשר לשים איזה תבלינים שבא לך. ולשים קצת יותר מלח ממה שנדמה, הטעם שלו דוהה קצת עם האפייה. אפשר גם לטען טיפה את התערובת לפני שמכניסים לתנור ולתקן בהתאם.
חברים יש אבקות מרק שהן מעולות…
אבקת מרק פרווה זה כמו שהכנת מרק ירקות, הקפאת ואז טחנת לאבקה. וזה בדיוק בדיוק כמו להוסיף מלח. וכולם מוסיפים מלח. מונו-סודיום- גלוטומט. סודיום=מלח.
זה לא נורא או מזיק יותר מלהשתמש במלח. וזה מפיו של פרופסור להנדסת מזון שמלמד בטכניון.
הדבר היחיד לגבי מונוסדיום גלוטומט זה שיש אנשים מסוימים שבצריכה מוגברת שלו עשויים לפתח אליו רגישות.
זה כל הסיפור. כל השאר זה סתם מיסקונספציה. ובלי קשר בחנויות טבע אפשר למצוא תערובות תבלינים מצוינות ועשירות וגם אבקת מרק איכותית.
הכנתי את הקציצות והן פשוט נהדרות! תודה על מתכון פשוט, מהיר וטעים. השתמשתי בברוקולי טרי שהרתחתי לבישול חלקי, וגם החלפתי את אבקת מרק הבצל שלא היתה לי בבצל טרי קצוץ דק. יצא מעולה
אגב במתכון עצמו לא מופיע מלח פלפל, לא יודעת אם זה מכוון, אני בכל מקרה ממליצה להוסיף…
היי, האם אפשר לטגן במקום לאפות?
לדעתי אפשר, לא ניסיתי, אבל תמיד כדאי לנסות קודם אחת ואז להמשיך אם זה סבבה
מתכון קליל ונהדר.
במקום האבקות מרק הכנתי עם בצל טרי קצוץ,פטרוזיליה ,כוסברה. ותיבלתי בכפית מלח ,מעט פלפל ומעט כמון
אם אתם מפרסמים את עצמכם כ"תיאבון בריא" והדגש על "בריא", אין מקום לאבקות מרק.
למזווה שלי לא נכנסים דברים מסוג זה. במקום זאת, כפי שיעצתם, רצוי וראוי להשתמש בתבלינים,
שכידוע מכילים הרבה מרכיבים בריאים.
מה טבעוני פה?
אבקת מרק?
קמח חיטה??
מישהי ניסתה קמח חומוס במקום קמח רגיל? אחותי רגישה לגלוטן והייתי רוצה שתועל לאכול מזה
Guy Aizenberg
מתכון ככ פשוט ויצא לי מגעיל
אפשר לטגן בצל ופטריות, להוסיף ירוקים כמו פטרוזיליה קצוצה, אני שמתי כמון ופפריקה. יצא מעולה. הוספתי גם אורז מלא שנשאר, עדשים, אגוזים או שקדים קלויים שטוחנים מוסיפים טעם מעולה.
שלום, עכשיו אני מנסה את המתכון- נראה איך יצא!
בהצלחה לי!
שלום רעות,
האם הכוונה לכמות של 800 גרם ברוקולי קפוא? (יש אריזות במשקלים שונים…)
ואם בוחרים בטרי – על איזו כמות את ממליצה?
היי סמדר. כן 800 גרם של החבילה הקפואה. אם הולכים על טרי, אז גם, אותה כמות לשים לב שיהיו יותר תפרחות מאשר גזעים.
היי רעות
אם משתמשים ברוקולי טרי צריך לבשל אותו קודם?
תודה
לא ניסיתי, אבל שווה לקצוץ אותו דק דק, ככה איך שהוא (לא מבושל). הקציצות נמצאות 30 דקות בתנור, אז נראה לי שזה יעשה את העבודה. בתיאבון!
הכנתי ויצא מממממש ממש טעים! בדרך כלל כל מה שאני מכינה יוצא מגעיל 🙂 כך שהופתעתי לטובה ! 🙂
היי, במה אפשר להחליף את הקמח במשהו יותר בריאותי ופחות קלוריות? האם שיבולת שועל תעשה את העבודה?
תודה!
יש מצב. אולי קמח שיבולת שועל. לא ניסיתי, לכן לא יכולה להגיד בוודאות אם זה יצליח.
מתכון מעולה (השתמשנו בתבלינים במקום באבקת מרק). האורחים חיסלו הכל וביקשו את המתכון.. גם מאוד פוטוגני 🙂
איזה תבלינים שמתם?
שלום רב רציתי לשאול יש אפשרות להכין את הקציצות מקמח כוסמין לבן/ מלא
בוודאי
האם ניתן להקפיא ולחמם?
תודה
יצא מעולה!
החלפתי לקמח תפוא והוספתי מעט פירורי לחם מלמעלה, הכל כשלפ.
ממש תענוג
תודה