קציצות ירקות

קציצות טעימות ורכות שעשויות מירקות בלבד. השילוב של הגמבה החציל והקישוא יוצר מרקם מיוחד שעושה חשק לנגוס בקציצה. הן קלילות אין בהן חומרים מעובדים והן גם ללא גלוטן. ממש פשוט להכין אותן וכיף גדול לזלול אותם. דרך מצוינת להכניס לגוף הרבה ירקות בצורה קצת אחרת. הן גם ידידותיות לפריזר כך שאם יצאה לכם כמות גדולה, אפשר להקפיא ולשמור לפעם הבאה.

מצרכים לכ-20 קציצות

1 קישוא בינוני, חתוך לקוביות בגודל של כחצי ס״מ
1 חציל בינוני, חתוך לקוביות בגודל של כחצי ס״מ
1 גמבה, חתוכה לרצועות קטנות
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים קטן
50 גרם (חצי כוס) עגבניות מיובשות – לא חובה
מעט מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

מחממים מעט שמן במחבת רחבה ומתחילים לטגן את הגמבה. במקביל חותכים את הקישוא והחציל ומוסיפים למחבת. מערבבים ומוסיפים את האגוזים הקצוצים. מטגנים את הירקות עד שהנפח שלהם מצטמצם, ועד שהם מתרככים ומשחימים. זה לוקח בערך 15 דקות. אחרי שהירקות השחימו מורידים אותם מהאש ונותנים להם להצטנן קצת. מעבירים את תכולת המחבת למעבד מזון וטוחנים עד למרקם הרצוי. בערך כמה פולסים או דקה. לשים לב לא להגיע למרקם של ממרח.
אם התערובת עדיין חמה מחכים שתתקרר.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים במעט שמן. קורצים עיגולים קטנים לקציצות ומניחים על התבנית. אופים את הקציצות במשך כחצי שעה על חום בינוני של 180 מעלות עד שהן משחימות. אל תוותרו על השלב הזה – זה מה שמייצב אותן. אחרי שהקציצות יוצאות מהתנור הן מוכנות ואפשר לאכול אותן.
בתמונה, שידכתי להן רוטב ברביקיו מוכן שהיה לי בבית. הן מתאימות לכל רוטב שתכינו: רוטב ברביקיו ביתי, רוטב קארי או רוטב עגבניות קלאסי.
בתיאבון!

כשיצאו מהתנור:
קציצות ירקות

ומעט במחבת:

קציצות ירקות

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

9 תגובות

אורלי 10/08/2016 - 13:10

נראה מעולה! יש אולי ירק שיכול להחליף טוב את החציל? לצערי אני אלרגית 🙁

הגיבי
תיאבון בריא 10/08/2016 - 13:20

מממ.. לא ניסיתי אותם בצורה אחרת. היית מנסה להחליף בפטריות – שהן ״בשרניות״. לא סגורה על הכמות. אולי 400 גרם פטריות טריות, הן נוטות לאבד מהנפח שלהן לכן הייתי שמה הרבה מהן.
בגדול נשמע מעניין לנסות עם כל מיני ירקות, קולורבי או בטטה – רק צריך לשים לב שהם התרככו מספיק.

הגיבי
רונה 10/08/2016 - 16:51

במה אפשר להחליף אגוזי מלך?

הגיבי
תיאבון בריא 11/08/2016 - 06:21

באגוזים אחרים… הם מוסיפים עינין לביס. אם אין אפשר לוותר, אבל לא מומלץ 🙂

הגיבי
עדי 16/08/2016 - 06:24

אני קצת מבולבלת, רשמת לא לדלג על איזה שלב שמייצב את הקציצות, אבל השלב היחיד שנמצא הוא האפיה. הקציצות עוברות טיגון גם?

הגיבי
תיאבון בריא 16/08/2016 - 06:40

לא לוותר על שלב האפייה. את הטיגון עשיתי אחרי שהן מוכנות, רק כדי לחמם אותן טיפה (אכלתי אותן כמה זמן אחרי שהכנתי).

הגיבי
עדי 16/08/2016 - 13:34

תודה!

הגיבי
איציק 19/08/2016 - 11:21

אפשרי לבדל אותן בתוך רוטב?

הגיבי
תיאבון בריא 19/08/2016 - 14:24

אם בתוך רוטב, אז רק אחרי האפיה, וגם לא לערבב את הסיר הרבה. ממליצה לשים אחת ולראות שהיא לא מתפרקת, אם זה עובד, אז להכניס את השאר.

הגיבי

השאירי תגובה